Gul varning för vind och högt vattenstånd i Höganäs

Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, har utfärdat gul varning i Höganäs. Höganäs och flera delar av Sverige exponeras för hård vind och stora regnmängder som kan medföra konsekvenser för samhället. Du bör därför vara extra uppmärksam på hur vädret utvecklar sig där du befinner dig.

Vad ska du tänka på?

Vi vill uppmana alla att vara försiktiga och ta hänsyn till det oväder som råder. Det är viktigt att prioritera säkerheten, tänk på vad du kan göra för att minska risken för skador på dig själv, din omgivning och din egendom. Vädret kan skilja sig lokalt så se till att hålla dig uppdaterad om hur situationen utvecklas där du befinner dig.

SMHI uppdaterar sina vädervarningar på sin hemsida som du finner här: SMHI - Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan även öka förståelsen för vädervarningarna och de olika varningsgradernas betydelse på vår hemsida: Höganäs kommun - Vädervarningar

Efter rejäla regn är risken för källaröversvämningar och andra översvämningar större. Om du behöver göra en skadeanmälan vid översvämning gör du det på vår hemsida via länken nedan. Det är även här du kan läsa om vad du bör tänka på innan, under och efter ett eventuellt regn eller skyfall. Höganäs kommun - Översvämning

 

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: