Medborgardialog om nya kulturtorget

Utanför kulturhuset kommer ett torg byggas där kreativitet, aktivitet och liv ska flöda. Vi vill veta vad du önskar se på platsen och har startat en medborgardialog där du kan framföra dina synpunkter.

Medborgardialogen pågår från den 16 till 23 september. Under kulturnatten gick startskottet för medborgardialogen då medarbetare var på plats och informerade om kulturtorget och delade ut röstningsblanketter. Där presenterades tre olika tema med färger och olika typer av material som man kan rösta på för att visa sin åsikt om vilken känsla man vill ha på platsen. På röstningsblanketten kan man även skriva mer specifika förslag på vad man önskar att se på platsen.

Hur röstar jag?

Vi vill att så många som möjligt ska framföra sina åsikter och önskemål om kulturtorget och har därför tagit fram två sätt att rösta på.

På Höganäs bibliotek som ligger på Köpmansgatan 10 finner du information om landskapsarkitekternas tankar och vilket område torget kommer sträcka sig över. Här finns även bilder på olika tema som föreslås och fysiska röstningsblanketter som du fyller i och lämnar på platsen.

På vår hemsida kan du även rösta digitalt. Vi har en egen sida för nya kulturtorget där du finner information om medborgardialogen och annan information om torget som kan vara bra att ha. På denna sida når du även den digitala röstningen.

Klicka här för att komma till sidan om nya kulturtorget

Klicka här för att komma direkt till digital röstning

Ta chansen att rösta på vilket tema du tycker är vackrast och framför dina åsikter om vad som bör finnas på platsen!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: