Planerad avstängning av Prästavägen i Viken

En del av Prästavägen i Viken kommer att stängas av för trafik under vecka 45, 46 och 47. Anledningen till avstängningen av vägen är att gång- och cykeltunneln ska renoveras.

Varför renoverar vi tunneln?

Vi ser ett behov av att göra tunneln mer säker. Den nuvarande tunneln passerar sitt bäst för datum och vi byter ut den nuvarande mot en mer rymlig tunnel som har belysning i sig.

Prästavägen kommer att stängas av på sträckan som går mellan Askvägen/Björkvägen och Bokvägen/Oxelvägen. Det kommer fortfarande gå att köra på Ask- och Björkvägen respektive Bok- och Oxelvägen men inte på Prästavägen som sträcker sig mellan dessa gator.

Vi är medvetna om att Prästavägen är en trafikerad väg som är transportsträcka till boende, skola, förskola och affär för många. Vi beklagar att framkomligheten på denna väg begränsas för er under tre veckor. Säkerheten för de som färdas på och under vägen är det viktigaste och därför är detta en åtgärd som behövs tas.

Måndagen den 6 november kommer därför Prästavägen i Viken att stängas av. Den kommer vara stängd för trafik fram till söndag 26 november.

Var kan du köra istället?

Ni som bor eller kör längs Prästvägen kan bland annat köra på 111:an, Karlsfältsvägen och Höganäsvägen för att ta er till plaster som ligger runt den avstängda gatan.

Under avstängningen av Prästavägen vecka 45-47 kommer det finnas en tillfällig parkering för de besökare till UP-hallen och Folktandvården som kommer från ”fel” sida av (norr om) avstängningen. Parkeringen kommer att finnas på Bokvägen vid före detta förskolan Norra Hage. Från parkeringen kan man till fots ta sig till UP-hallen och Folktandvården. Det kommer att skyltas till parkeringen från Prästavägen. Även själva parkeringen kommer att vara skyltad.

Höjer säkerheten

I samband med bytet av tunneln kommer vi passa på att förhöja säkerheten genom att placera nya räcken på Prästavägen ovanför tunneln. Före och efter avstängningen kommer det att pågå arbeten för tunnelns montage, räcken och anslutningar för gång- och cykelvägar men under denna tid kommer Prästavägen vara framkomlig för trafik.

Har ni frågor är ni välkomna att höra av er till Karl-Magnus Andersson eller Pär Ragvald via telefon på 042 – 33 71 00.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: