Upphämtning av päronträd

Höganäs kommun har fått en stor donation av päronträd. Vi kommer plantera ut ett flertal päronträd runt om i kommunen men har även gett invånare möjlighet att adoptera träd. Nu är det dags för dig som anmält intresse av päronträd att boka tid för upphämtning.

Adoptera päronträd

Det finns totalt 1000 stycken träd att adoptera och det är först till kvarn att skicka in sin anmälning via formuläret nedan som får träd. På grund av ett stort visat intresse av päronträden har vi valt att sätta en gräns på två stycken päronträd per hushåll. Päronträden är endast för eget bruk och vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att plantera ett päronträd på sin tomt.

Ni som anmälde intresse för päronträd innan vi tillfälligt tog ner formuläret är registrerade. Du som har anmält intresse på ett träd kommer få ett träd, så längde du bokar en tid för upphämtning. Du som har anmält intresse för två till tio träd kommer få två stycken träd, så längde du bokar en tid för upphämtning.

Vi öppnar nu upp en e-tjänst med förutsättningarna ovan där du som inte redan anmält intresse kan göra detta samt boka tid för upphämtning. Har du anmält dig via formuläret som var öppet tidigare är dina päronträd registerarde och du behöver nu gå in i e-tjänsten för att boka en tid för upphämtning.

Upphämtning

När du har anmält hur många träd du vill adoptera i formuläret ovan ska du boka tid för upphämtning. Det finns möjlighet att hämta träden den 18, 19, 25 och 26 november. Under dessa fyra dagar har du möjlighet att boka en tid på en timme från 10.00 till 16:00.

Eftersom många anmält intresse och ska hämta träd under dessa dagar är det viktigt att du håller din tid.

Adressen för upphämtning av päronträden är Skätteskärrs byväg 68, Nyhamnsläge. Samhällsbyggnadsförvaltningen har innan upphämtningen redan grävt upp träden.

Höganäs kommun kommer stå för kostnaden att gräva upp träden. Du står själv för transporten av trädet och tar med dig ett släp som träden ryms på.

Träden är 4 meter långa och 2,5 meter breda. Vi kommer lämna ut träden barrotade, alltså utan en stor jordklump vid rötterna för att träden ska bli lättare att hantera.

Vi kommer inte ha maskin på plats som kan lyfta upp träden på släp. Vi beräknar att två personer ska kunna lyfta ett träd så tar gärna med dig en person som kan hjälpa dig att bära. Det finns en yta i anslutning till platsen som träden står på, så det är endast några meter du behöver bära trädet. Om du inte har möjlighet att ta med dig sällskap som kan hjälpa till att bära finns personal från samhällsbyggnadsförvaltningen på plats.

Anmäl intresse eller tid för upphämtning

Via våra e-tjänster anmäler du intresse och anger upphämtningstid. På denna sida hittar du även skötselråd för hur du bäst tar hand om ditt adopterade päronträd. När du anmält en tid för upphämtning kommer du får en bekräftelse via mail på att träd och tid är registrerat hos oss.

Länk till e-tjänst: Hämtning och intresseanmälan av päronträd - Höganäs kommun (hoganas.se)

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: