Sök plats i allmän förskola

Alla barn i förskoleålder har rätt till 15 timmars gratis förskola i veckan. I Höganäs finns lediga platser på flera av förskolorna och det är enkelt att ansöka om en plats.

Förskolan är starten till barnets utveckling och lärande. Rätten till 15 timmar per vecka för barn i förskoleålder kallas för allmän förskola. Barnet har rätt till 15 timmar per vecka oavsett om vårdnadshavare är i arbete, studerar, är arbetssökande eller något annat.

Förskolan är en plats för både lek och lärande. På förskolan får barnen träffa andra barn, leka och stimuleras utifrån sina intressen. Här lär sig barnen nya ord, naturkunskap, hållbar utveckling, matematik och annat som är viktigt för barnens utveckling.

Under lekfulla former får barnen lära sig nya ord, diskutera och berätta. Forskning visar att ju större ordförråd barn har i förskoleåldern, desto bättre förutsättningar har de att lyckas i skolan. Det barnen lär sig i förskolan kan påverka skol­resultat ända upp till gymnasiet. Det finns också forskning som visar att förskolan har en positiv effekt på barns psykiska hälsa och utveckling.

Det finns en lediga platser på flera förskolor i Höganäs. Du kan enkelt ansöka om plats via vår e­-tjänst: minasidor.hoganas.se/forskoleplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: