Vinnarna korade vid Årets Företagarfest

Torsdagen den 16 maj hölls Årets Företagsfest på Tivolihuset, ett samarrangemang mellan Företagarna och Höganäs kommun för att uppmärksamma Kullahalvöns företagare. Stort grattis till vinnarna!

Årets företagare

Årets pristagare kommer från ett land vars namn från början betyder ”den som skyddar” – och affärsidén har lagt grunden till rättigheter som man kan ställa sig på. De har säkerställt att innovationskraft aldrig fogar sig som en not i periferin och särskilt viktiga är alla de träiga idéer som blivit föremål för horisontell bordläggning.

Med mod, envishet, ledarskap och briljant innovationskraft har företaget efter 30 år av sinnrik affärsutveckling blivit världsledande och golvat sina konkurrenter. De har inte bara gett upphov till att miljarder kvadratmeter av vår jord har blivit bättre att beträda, utan även att andra saker kan sitta ihop med ett klick.

Vinnaren är en mycket god förebild som innovatör, entreprenör och arbetsgivare som vi ska vara stolta över har rotat sitt imperium på vår halvö.

Årets Företagare är Darko Perván, Välinge Innovation

Årets UF

Ett drivet företag skapat av seriositet och stor noggrannhet. Lyhördhet och samarbete har präglat företagets UF-år. Företaget startade med stora visioner och målbilden har alltid varit glasklar. Framgången har lett till att årets UF blivit inbjudna att medverka i olika intervjuer och sammanhang som juryn anser är mycket imponerade för ett nystartat företag.

UF-företaget är ett fint exempel på hur kreativitet, kärlek för platsen där de bor och entreprenörsanda och kan förenas i en framgångsrik affärsidé.

Årets UF-företag är Oscar Johansson, Edvin Tillberg, Hugo Rundgren och Hugo Grimborg Kullakläder UF.

Årets Entreprenör

Kärlek passion och hårt arbete är årets entreprenörs recept, och sedan starten 2013 har det utvecklats koncept efter koncept. Redan från starten prisades företaget och det var folkets röst, under ett decennium har de nu släckt folkets törst.

Till Höganäs stora glädje har vi numera en stor musikscen, vilket är ett av entreprenörens fyra, fem eller låt oss säga x ben. Till det kan vi addera folklig restaurang, provningar och event, som till hjärtat av företaget är ett klockrent komplement.

Entreprenören har själv ett motto som säg bör, ett bryggeri måste man ha innan man dör.

Årets Entreprenör är Lukas Östberg, Höganäs Bryggeri.

Årets Serviceprofil

Årets serviceprofil har inspirerats av sitt arv, alla är vi vackra och unika även om vi har en skarv. Naturen är en stor och viktig inspirationskälla och mot alla färger och former ska vi vara snälla.

Vare sig det gäller ett avsked, lyx i vardagen eller fest, så ser årets serviceprofil till att leverera med en varm gest. Inspirerar sina kunder till hållbara val, till och med i konstgjorda former kan de tas med på bal.

Ranunkeln, frittilaria och viburnums har fått en helt ny innebörd och med sin kreativitet lämnar årets serviceprofil ingen oberörd.

Årets serviceprofil är Sara Holm, från Happy Fleur.

Höganäs Stadsstjärna

Att outtröttligt förnya sig och utveckla nya koncept samtidigt som man förfinar det man redan har, kräver engagemang, kreativitet och energi.

Årets vinnare är en driven och positiv kraft, älskad av både Höganäsarna och besökarna. Dessa entreprenörer tänker utanför sin egen ruta och förstår värdet av att samverka. Med ett starkt lokalt engagemang tar aktören initiativen som krävs för att saker ska bli av, året runt!

Årets vinnare är en förebild när det gäller att arbeta aktivt med framtidens kompetensförsörjning. Genom att öppna upp sin arbetsplats, bjuda på sin tid och sin kompetens är det många ungdomar som fått en fantastisk start i sitt arbetsliv just här.

Med ett exceptionellt värdskap och stort hjärta levereras mat, dryck och härlig stämning både till vardag och till fest.

Årets vinnare av Höganäs Stadsstjärna är Benjamin Pålsson och Loreta Tosson Restaurang Bryggan.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: