Vecka 21 går startskottet för EU-valet i Höganäs

Att rösta i Europaparlamentsvalet (EU-valet) är din chans att påverka riktningen och besluten som formar din framtid i Höganäs och Europa. Den 9 juni 2024 är det EU-val i Sverige, men redan vecka 21 går startskottet för en rad aktiviteter i sann EU-anda i Höganäs kommun.

Vi har gjort det enkelt för dig att förtidsrösta

Från den 22 maj står kommunens röstmottagare redo att ta emot din röst – passa på att rösta när du är ute och handlar, besöker biblioteket, tar en promenad eller deltar i firandet av Sveriges nationaldag. Du kan rösta i Höganäs stadshus, utanför ICA Kvantum, City Gross, Tivoliparken i Höganäs, Mölle stationshus, Vikens hemgård, biblioteket i Jonstorp, biblioteket i Nyhamnsläge och biblioteket i Lerberget. Det går också att förtidsrösta i kommunens valbuss när den är på plats i Höganäs, Ingelsträde, Mjöhult, Farhult och Arild. Här kan du se datum och tider för förtidsröstningen samt platserna för valbussen hoganas.se/fortidsrosta.

Demonstrationståg genom centrala Höganäs för att uppmana dig att rösta

Den 23 maj kommer förtroendevalda politiker i Höganäs kommunfullmäktige att genomföra ett demonstrationståg för att uppmana dig som invånare att ta vara på den demokrati och frihet som inte är en självklarhet på andra ställen i världen. Demonstrationen startar 17.00 på Gruvtorget och går mot Sundstorget 17.15.

Informationsmöte för dig som vill veta mer om EU-valet

Den 23 maj 17.00 – 18.30 anordnar vi ett informationsmöte i Sessionssalen vid stadshuset. Här medverkar Jenny Tellström och Tilde Griwell från Europa Direkt och politiska partierna ger en kort presentation av sina kärnfrågor inför valet. Kan du inte medverka fysiskt? Då kommer vi att livesända mötet år dig här.

Har du frågor om hur EU-valet fungerar?

Det kan vara att du undrar allt från vilken vallokal du tillhör på valdagen till hur du röstar du med bud. Svar på alla tänkbara frågor om EU-valet hittar du på: www.hoganas.se/euval2024.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: