Höganäs når en fin andraplats i Årets superkommun

Höganäs var en av kommunerna som stod i finalen när vinnaren av Årets superkommun utsågs under Almedalsveckan. Tisdagen den 25 juni avgjordes det och Habo kommun blev årets vinnare. Höganäs, som tog en fin andraplats, säger grattis till den välförtjänta vinnaren.

Lång livslängd och låg andel sjukskrivna är toppnummer som ihop med attraktivitet och stark ekonomi gav oss finaliststatus för första gången och resulterade i en andraplats.

Kommunalråd Peter Schölander (M), kommunchef Herman Crespin och kommunikationschef Charlotte Vahtera var på plats i Visby när vinnaren utsågs.

- Andraplatsen är ännu ett kvitto på allt det goda arbete som vi tillsammans lägger ner på och i Höganäs håller en hög nivå över tid. Vi strävar hela tiden efter att öka attraktiviteten för vår kommun, välmående invånare och medarbetare i kombination med en stark ekonomi visar att vi är toppkommun, säger Peter Schölander (M).

Finalplatsen visar att Höganäs fortsätter att ligga i topp när Höganäs i hård konkurrens jämförs och värderas med andra kommuner. Kommunen har under de senaste åren fått många utmärkelser. Senast vann Höganäs priset Sveriges KvalitetsKommun 2023.

- Vi har under flera år satsat på att utveckla och förfina kommunen, detta har gett oss en stabil grund. Att stå som finalist och nå en andraplats visar återigen hur bra vi faktiskt är i Höganäs, säger Herman Crespin.

Utmärkelsen delades ut under Almedalsveckan i Visby

I nio år har Dagens Samhälle rankat landets kommuner. Superkommunrankningen bygger på officiell statistik som är indelad i 17 kategorier. Förutom den historiska utvecklingen inom områden som ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet tar modellen också hänsyn till olika framtidsfaktorer som demografi, näringsliv och arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå. Poängsumman för alla kategorier ligger sedan till grund för årets rankning. Totalt används i år 146 olika parametrar för att mäta Årets superkommun.

Läs mer om utmärkelsen Sveriges superkommun här: Höganäs finalist i årets superkommun – Höganäs kommun (hoganas.se)

Resultatet i Höganäs kategori

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: