Årets sommarblommor

Äntligen är tiden på året här då vår stadskärna smyckas av vackra sommarblommor. I urnor och rabatter kan du nu skåda kreationer inspirerade av årets tema, kända sagor.

En del av sommarblommorna finner du i urnor över hela stadskärnan. Från Gruvtorget, längs Storgatan ända ner till Sundstorgets via Köpmansgatan och Kvickbadet hittar du vackra blomsterarrangemang som representerar olika kända sagor.

På Kyrkplatsen, Arnbergs plats, Sundstorget, Gruvtorget och längs gatorna i centrala Höganäs hittar du röda kreationer som är inspirerade av Rödluvan och blå kreationer som ska färda minnet till Askungen. Vid Giraffplanteringen och ekan nere på Kvickbadet står gula kreationer inspirerade av sagan om Lejonkungen.

I flera år har Höganäs kommun haft ett samarbete med Rigmor Celander som tar fram vackra sommarplanteringar i rabatter i Höganäs. Du hittar hennes planteringar i Ruuthsparken och i Tivoliparken. I Ruuthsparken och på bilden nedan hittar du en rabatt inspirerad av Lilla Sjöjungfrun och i Tivoliparken hittar du Rigmors tolkning av Prinsessan på ärten.

Ge dig ut i stadskärnan och titta på alla vackra kreationer som tagits fram. Det kommer garanterat sätta färg på din dag!

Blå,lila,ljusgröna och vita blommor i olika längder ska påminna dig om sagan lilla sjöjungfrun.
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: