Brunnby

Brunnby är härligt lantligt beläget mitt på Kullahalvön mellan Arild och Mölle. Byn som kännetecknas av ett härligt lantligt lugn är beläget mitt på Kullahalvön mellan Arild och Mölle. Du som är sugen på att gifta dig ska spana in Brunnby kyrka, sockenkyrkan från 1100-talet som med sina välbevarade kalkmålningar är en av Sveriges mest populära vigselkyrkor.

Brunnby

Trots det blygsamma invånarantalet på knappt 70 personer har Brunnby egen F–9 skola, lanthandel, kyrka och gårdsbutik. Och alldeles runt knuten finns en av bygdens vingårdar. Lantligt lugn lockar mest och närheten till andra orter, åtminstone enligt Åsa, och som medlem i Brunnby byalag har hon koll.

– Här är väldigt fint och tryggt att bo. I byn känner alla till varandra och möter du på någon brukar det bli en pratstund. Och med den nya Kattegattleden är det många som kommer förbi och stannar för att fika i naturen. Och att gå ner till havet vid Arild tar bara en kvart. I Brunnby finns verkligen det mesta för att leva ett bra liv och det är oerhört avstressande att bo här.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: