Nyhamnsläge

Nyhamnsläge ligger vid kusten, cirka sex kilometer norr om Höganäs och från stranden är det utsikt över Öresund och Danmark. Närhet till hav, strand och naturområde, samt goda kommunikationer gör att Nyhamnsläge av många uppfattas som en idealisk plats att bo och leva i. Kollektivtrafiken har en god turtäthet och tar dig snabbt till Höganäs och Helsingborg.

Nyhamnsläge

Nyhamnsläge är tillräckligt stort för att erbjuda bra service men ger fortfarande en riktig bykänsla. Den äldre bebyggelsen runt hamnen vittnar om samhällets rika historia med fiske och sjöfart. I byn finns även en mängd olika föreningar. Allt ifrån idrottsföreningar med fotboll, gymnastik, innebandy och segling till föreningar som byföreningen, pensionsföreningen och scoutkåren finns representerade.

Idag bor det cirka 1450 personer här. Nyhamnsläge är känd för sina gemytliga Sillakvällar på somrarna. Midsommarfirandet hålls traditionsenligt nere vid stranden. Röde Orm heter seglarskolan för ungdomar som erbjuder nybörjarkurser och fortsättningskurser för seglingsintresserade ungdomar. Nyhamnsläge är alltså en bra plats för både barnfamiljer och äldre.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: