Inspiration

Höganäs Kullabygden är en unik destination med mycket att erbjuda på liten yta. Du kan besöka vår sex mil långa kust, shoppa, besöka keramiker eller ha en aktiv semester i Kullabergs naturreservat.

Eller varför inte vandra på Kullaleden eller cykla på Kattegattleden? Här ger vi lite tips och inspiration till dig som besökare. Välkommen!

Besök Visit Höganäs

Här kan du ta del av vår turistinformation för Höganäs kommun

Inspireras av vår Youtube-kanal

Besök vår Youtube-kanal och se våra vackra filmer från Kullabygden

Badplatser och stränder

Här kan du läsa mer om alla badplatser och stränder i kommunen

Höganäs Sportcenter

Läs mer om Höganäs Sportcenter och se öppettider

Flytta hit!

Här kan du får mer information om hur det är att bo & leva i Höganäs kommun

Gift er i Kullabygden

Ta reda på mer om hur det är att gifta er Kullabygden

Bucket list – 12 saker du bara måste uppleva!

I vår bucket list ser du förslag på spännande och annorlunda upplevelser i Höganäs Kullabygden! En bucket list är en lista på allt man vill göra och se i sitt liv.

 1. Upplev en tumlarsafari i Öresund: I havet runt Kullaberg finns tumlaren, en liten tandval som ser ut som en delfin. Se tumlarna på nära håll och upplev Kullabergs dramatiska natur från havet. Läs mer.

 2. Vågsurfa på den berömda Möllevågen: Surfa längs klippkusten vid Mölle och Kullaberg! Hit kommer även surfare från andra länder för att få njuta av de höga vågorna och den vackra omgivningen.

 3. Himmel, hav och helvete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Spring terrängloppet Kullamannen Ultra
  Kullamannen Trail som består av flera traillopp på vackra, vilda Kullaberg. De äventyrliga banorna går längs vindlande bergsstigar, fantastiska utsiktsplatser över hav och land, branta stup och genom vackra bokskogar. Kullamannen Ultra är ett både vackert och tufft ultralopp. Läs mer.

 4. Dreja ett Höganäskrus: Keramiken är en viktig del av Höganäs historia. Besök Keramiskt center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Höganäs Museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller någon av Kullabygdens många keramikverkstäder. På flera platser kan du själv prova att dreja eller forma egna keramikföremål!

 5. Gå en kurs och bli BBQ-proffs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Lär dig rök- och BBQ-tekniker, hur man tillagar mat i grillgrop och vanlig snabbgrillning, fast mer avancerat, under en heldag.

 6. Hoppa från 14-metersklippann i Ablahamn: Hoppa från en klippa vid Ablahamn på Kullaberg, eller bada, snorkla eller dyk i havet. Ablahamn finner du på den västra delen av Kullaberg, mellan Josefinelust och Kullens fyr. En karta över Kullaberg finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 7. Frossa i äggakaka i ofantliga mängder: Äggakaka är en traditionell skånsk maträtt som påminner lite om kolbullen eller ugnspannkaka. Knaperstekt fläsk och rårörda lingon brukar serveras till. Äggakaka kan du bland annat prova på Tunneberga Gästgifvaregård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på Flickorna Lundgren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 8. Gå utanför komfortzonen och klippklättra: Klättra eller prova bergsnerfirning på Kullaberg! Det finns flera företag som tar med dig på en spännande klättertur, vare sig du är nybörjare eller van vid att klättra. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., här och här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 9. Vandra längs havet – på Kullaleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Upplev Kullabygden till fots! Kullaleden är en 70 kilometer lång etapp av Skåneledens sträcka SL5 och börjar vid Kärnan i Helsingborg, följer kusten runt Kullahalvön och avslutas i Utvälinge. Längs Kullaleden passerar du pittoreska små byar, städerna Höganäs och Helsingborg, den dramatiska naturen på Kullaberg och du är hela tiden i närheten av havet. Det finns även en 30 kilometer lång led - Kullarulla - som är anpassad för funktionshindrade.

 10. Ta en selfie med klockgrodorna: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Åå Möllehässle naturreservat (även kallat Mölle fälad) lever Bombina bombina - klockgrodorna. De har fått sitt namn av sitt speciella läte, som kan liknas vid en avlägsen klockringning. Du kan få höra deras "sång" under försommaren.

 11. Upplev en skånsk vingård: I Höganäs Kullabygden finns flera vingårdar som tar emot besökare. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 12. Köp ett hus och stanna för evigt: Det är något speciellt med Kullabygden. Skiftningarna mellan klippor, hav och öppna landskap. En magnet för dig som älskar aktiviteter i säregen natur. De charmiga byarna. Shoppingstaden Höganäs. Salta bad och läcker mat. Här kan alla åldrar verkligen njuta av livets goda – välkommen till vårt paradis!
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: