Hon som är en stolt återvändare

Hon var 15 år gammal när flyttlasset gick från Höganäs. Platsen kändes just då inte alls lockande att bo kvar på, men nu är hon 49 år och är tillbaka. I tio års tid har platsen varit hennes fristad i livet där hon kan andas ut.

Rose-Marie sittandes under ett träd

49-åriga Rose-Marie Dencker flyttade från Höganäs när hon var 15 år gammal. Flytten gick till Helsingborg, vidare till Hälsingland och till slut Småland. 2009 längtade hon hem igen och kom tillbaka till Höganäs. Nu skulle hon inte kunna tänka sig att flytta härifrån. Aldrig någonsin.

Det kändes så rätt att flytta hem igen och vara nära min familj. Det finns inget bättre än Kullabygden. Jag älskar våra vackra bokskogar, vidderna och havet. När jag är här vid havet känner jag mig fri och kan andas. Det jag har saknat på de andra platserna jag bott på är havet. Är man en gång född vid havet så vet man att det är något speciellt.

Från liten håla till en stad med charm

Lugnet och tryggheten som finns här i Höganäs lockade mig också på grund av att jag har en son som nu är 15 år. När jag åkte hem till Höganäs och hälsade på släkten märkte jag hur kommunen och staden har utvecklats. Lugnet och tryggheten som finns i Höganäs är underbar. När min son är ute med sina vänner eller bara cyklar i vårt område i Lerberget behöver jag inte känna någon som helst oro, utan jag kan slappna av.

Kullabygden bara ordet får mig att känna mig lycklig

Det är här jag vill leva mitt liv och jag känner mig så otroligt tacksam för allt extra jag får i livet genom att bo i Kullabygden. Jag är så stolt över att vara en del av Kullabygden. Det känns från topp till tå. Mitt hjärta är här, jag är avslappnad och Kullahalvön ligger så perfekt. Vi har hav på alla sidor halvön. Vi har vårt fantastiska bevarade och skyddade Kullaberg. Vi har närhet till Danmark och det bästa av allt är att här kan jag bada, från april fram till sensommaren och jag kan välja både sandstrand, klippstrand, kullerstensstrand och bad från bryggor.

Jag känner mig lite som en cool prinsessa

När jag var liten spenderade jag och min familj mycket tid på Krapperup och det är min favoritplats än. När jag går i den vackra slottsträdgården som skyddas av den mäktiga borgen så känner jag mig som en prinsessa.

Rose-Marie med en tiara

Kommunen har genomgått en förvandling

Kommunen har utvecklats på ett mycket bra sätt. Folk har blivit öppnare och trevligare. När jag flyttade ut från Höganäs kände jag inte att jag ville tillbaka. Stämningen var en helt annan på den tiden så det lockade inte att bo här då. Kommunen har gått igenom en förvandling. Folket, staden och inte minst Kvickbadet har utvecklats positivt. Det är något helt annat nu. Jag kommer aldrig att flytta härifrån.

Jag gillar att kommunen utvecklas och bygger bostäder och så länge inte naturen förstörs får det gärna byggas på höjden för min skull, det tycker jag ger en stadskänsla. Dagar som Ryds marknad och Kulturnatten, när Nano var här, gör att Höganäs känns som en modern och mysig plats, där lugnet råder men ändå hänger med i utvecklingen. Det gillar jag!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: