Ny plats – nytt liv

En del drömmer om att slå sig ner på en ny plats och skapa ett nytt liv - en del gör slag i saken. Här berättar Lotten Molén och Alfonso del Corral om hur valet att flytta till Kullabygden har påverkat tillvaron för dem och deras familjer.

Bild på Lotten Molén

Namn: Lotten Molén
Familj: man, 3 barn 16, 13 och 11 år, hund
Gör: fastighetsmäklare som sadlat om till blomsterbonde
Bor: på en gård utanför Väsby

Lotten med familj trivdes på Lidingö i över 20 år men längtade efter att bo på en lantlig gård. De hittade sin drömgård utanför Väsby med potential att utvecklas till olika spännande ändamål.

Lugnare tillvaro

– Naturen, energin, fina utflyktsmål och alla inspirerande människor här tilltalar oss, säger Lotten. Vår tillvaro känns lite lugnare nu. Här är allt nära och vi har släkten i närheten. Vi gillar det avslappnade men samtidigt entreprenöriella klimatet här. Barnen har fått kompisar både i och utanför skolan tack vare fritidsaktiviteter som välkomnar barn från alla delar av kommunen. Vi har bott här i två år och trivs jättebra.

Lotten Molén bytte fastighetsbranschen och startade företaget The Flower Farm Höganäs med giftfri blomsterodling på familjens gård utanför Väsby.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: