Ny plats - nytt liv

En del drömmer om att slå sig ner på en ny plats och skapa ett nytt liv - en del gör slag i saken. Här berättar Lotten Molén och Alfonso del Corral om hur valet att flytta till Kullabygden har påverkat tillvaron för dem och deras familjer.

Bild på Lotten Molén

Namn: Lotten Molén
Familj: man, 3 barn 16, 13 och 11 år, hund
Gör: fastighetsmäklare som sadlat om till blomsterbonde
Bor: på en gård utanför Väsby

Lotten med familj trivdes på Lidingö i över 20 år men längtade efter att bo på en lantlig gård. De hittade sin drömgård utanför Väsby med potential att utvecklas till olika spännande ändamål.

Lugnare tillvaro

– Naturen, energin, fina utflyktsmål och alla inspirerande människor här tilltalar oss, säger Lotten. Vår tillvaro känns lite lugnare nu. Här är allt nära och vi har släkten i närheten. Vi gillar det avslappnade men samtidigt entreprenöriella klimatet här. Barnen har fått kompisar både i och utanför skolan tack vare fritidsaktiviteter som välkomnar barn från alla delar av kommunen. Vi har bott här i två år och trivs jättebra.

Lotten Molén bytte fastighetsbranschen och startade företaget The Flower Farm Höganäs med giftfri blomsterodling på familjens gård utanför Väsby.

Alfonso del Corral och Lotten Molén

Namn: Alfonso del Corral
Familj: fru, 3 barn 5, 9 och 11 år, hund
Gör: eget företag inom malariaforskning
Bor: hus i Arild

Familjen del Corral bodde utomlands när de bestämde sig för att köpa en tomt och bygga ett eget hus. Tack vare mamma Carolines släkthus i Arild har familjen ofta besökt Kullabygden och planen var att flytta till Stockholm och "mellanlanda" i Arild, men familjen trivdes så bra att de stannade kvar och har nu byggt ett eget hus.

Trygghet, natur och djur

– Vi flyttade hit 2017 och har kommit väl in i livet här. Det viktigaste för oss i valet av boendeort var trygghet, natur och djur - gärna allt på en gång. Närhet till Ängelholms och Köpenhamns flygplats förenklar logistiken privat och arbetsmässigt, menar Alfonso. Vi uppskattar lugnet, skolan och alla aktiva föreningar som byalag, seglarskola, idrottsföreningar och kustscoutkåren som alla bidrar till sammanhållningen här i bygden. Vi är mycket nöjda Kullabor.

Alfonso och Caroline del Corral bestämde sig efter utlandsvistelsen för att stanna kvar i Arild med familjen istället för att flytta vidare till Stockholm.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen