Paret som köpte det prisvärda drömhuset

Paret Lovisa Belver och Hannes Jansson satt en kväll i sin lägenhet i Göteborg och tittade på TV om renoveringen av ett vackert havsnära hus i Landskrona. De var trötta på jakten efter ett prisvärt och familjevänligt drömhus på bra kustläge i Göteborgstrakten. – Ska vi inte flytta till Skåne, utbrast Lovisa.

Lovisa och Hannes med sin son

Hussökandet ändrade därmed riktning söderut mot Helsingborg och Höganäs. Lovisa, som är sjuksköterska, borde lätt kunna få jobb i Skåne men hur skulle det gå för Hannes på jobbfronten?

– Ju mer vi kollade desto mer insåg vi att Höganäs ligger på ”rätt sida” av landet, har nära till havet och bra kommunikationer. Hannes fick möjlighet att börja jobba konsultativt runt om i Skåne och därigenom var jobbfrågan löst, berättar Lovisa.

Rena drömmen

Paret har nu bott i Höganäs i snart ett år och för tre månader sedan kom lilla Majken som tillskott i familjen.

– Här är det lätt att få vardagen att gå ihop med jobb, träning, handling och fritid i naturen vid havet.

I Höganäs finns många mysiga och gedigna områden som är väldigt trevliga. Staden är liten så vi kan promenera överallt. Även om vi inte bor på första parkett så är vårt fina hus och läget rena drömmen jämfört med de hus och huspriser som vi kikade på från början, menar Hannes.

– Det verkar också finnas många bra förskolor här som är nära och tillgängliga och vi hoppas att det ska fortsätta vara så när det är dags för Majken, fortsätter Lovisa.

Inspirerar släkt och vänner

Hannes och Lovisa saknar inget från storstadslivet. Släkt och vänner tar sig snabbt hit från Göteborg. Deras nya boende har fått en del av göteborgskompisarna och släktingarna att få upp ögonen för Höganäs och Kullabygden som en bra plats att bosätta sig på.

– Mina föräldrar som bor i Göteborg var mycket positivt överraskade efter att ha varit på sightseeing här. De funderar på att flytta hit nu, skrattar Hannes.

På önskelistan

– Jag tror att Höganäs och Kullabygden kommer att finnas på mångas semester- och boendeönskelista framöver, funderar Lovisa. Det som lockade oss lockar andra. Här bor många kreativa människor och platsen är också ett populärt semestermål. Jag blir stolt när folk väljer att åka just hit på semester. Allt detta skapar en positiv anda och utveckling i bygden.

– Till andra som funderar på att flytta hit vill vi säga – gör det! Var öppen för olika områden, alla hus behöver inte ligga exakt vid vattnet för att vara ett drömhus.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: