Djungellekan i Jonstorp

Gå balansgång i ett hav av krokodiler eller rid genom djungeln på en tiger. Låt fantasin flöda fritt på denna djungelinspirerande lekplats.

Här finns en hinderbana att klättra i, några vippgungor varav en med ryggstöd för tillgänglighet. Klätterlek med dubbelrutsch så man kan åka två brevid varandra. Hängmatta att ligga i eller gunga i. Det finns en sandlåda med tillgänglighetsanpassat sandbord.

Brevid lekplatsen finns en djungelslinga bland träden. Här finns en krokodil, stockar, stubbar och hängbro att balansera på. Det finns två tigrar i form av vippgungor. Djungelslingan ligger i en liten träddunge och skänker skugga och svalka på varma dagar.

Du tar dig hit med buss 223, 224 eller 225 till Jonstorp centrum och går österut ca 100 m.

Detta är vår första Eco lekplats vilket innebär att alla redskap och fallunderlag är valda ur ett ekologiskt perspektiv Fallunderlaget är gjort av rester av kork och påminner om gummi. Lekredskapen är gjorda av återvunnen matplast samt FSC-märkt lärk. 

Lindéns väg i Jonstorp

Lekplatsen ligger i södra delen av Jonstorp.

Fin lekplats omgiven av träd som ger lite skugga varma dagar.

Här finns gungställning, klätterlek med rutsch, lekhus, några fjädergungor och sandlåda.

Parkbänkar finns att sitta på.

Du tar dig hit med buss 223, 224 eller 225 till Jonstorp, Hållplats Möllebacken, gång ca 200 m.

Jordgubbsvägen i Jonstorp

Denna lekplats ligger inbäddad bland villorna och det finns inga gator i närheten. Perfekt att cykla till då gång och cykelvägen ligger nära.

Här finns gungställning, klätterställning med rutsch, sandlåda och några fjädergungor. Här finns bänkar att sitta på och träd som ger skugga. Vid lekplatsen finns en stor fin gräsmatta som man kan leka på, spela fotboll eller ha picknick.

Du tar dig hit med buss 223, 224 eller 225 till Jonstorp, hållplats Gerdas äng.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: