Utegym och boulderpark

Det finns åtta utegym i Höganäs kommun. Vid det stora moderna utegymmet vid Kvickbadet finns dessutom två boulderblock för klättring.

Våra utegym

På Farhultsbadet finns ett utegym med fem stycken moduler som bjuder in till träning, aktivitet och lek.

På Kvickbadet finns det moderna redskap som liknar de på ett inomhusgym. Det finns redskap för bland annat axelpress, situps, rodd och armpress. Här tränar du med fantastisk utsikt och med toaletter och dusch alldeles bredvid. Det finns även klätterblock och basketkorg i anslutning till gymmet.

Hinderbanan utanför Höganäs Sportcenter är uppbygd som en hinderbana i naturmaterial med totalt nio hinder. Det finns redskap för att gå armgång, klättra i rep och ta sig under och över redskap. Detta utegym är perfekt för att öva smidighet och rörelse, kanske i samband med en löprunda. Underlaget är på träflis och banan är cirka 60 meter lång.

Seniorgymmet vid Lexikonvägen är särskilt anpassat för rörelsehindrade och äldre personer. Utrustningen fokuserar på lättare trädning för att öka motorik och rörlighet snarare än styrka. Gymmet är tillgänglighetsanpassat och har enklare redskap.

 

I Ingelsträde finns ett multifunktionellt utegym. Önskemål om ett gym i Ingelsträde lyftes under en byavandring och hösten 2018 sattes ett utegym upp längs med den gamla banvallen. Byaföreningen har fått vara med och välja ut den modell som nu står uppe. Här kan du bland annat gå armgång, göra pullups och dips.

Utegymmet vid motionsslingan i Lerbergsskogen har enklare redskap i naturmaterial. Perfekt för träning i samband med löprundan! Här finns balnd annat redskap för axelpress, ett rep att klättra i och däck i varienande storlek.

Utegymmet i Mölle ligger bakom stationshuset och har redskap i naturmaterial. Flera av redskapen är tillgänglighetsanpassade.

Utegymmet i Viken invigs 2023, det ligger i Vikenparken vid fruktlunden. Det är byggt i naturmaterial och stål för att smälta in i naturen som omger gymmet. Runt gymmet finns ängar och en klippt gräsmatta som du kan träna på utöver redskapen som finns i utegymmet. Där finns även en backe som du kan springa intervaller på. Här finns redskap för allsidig trädning av hela kroppen. Tillexempel rygglyft, axelpress och utrustning för att göra dips, pullups med mera. Vid gymmet finns även tre förslag på träningspass på en skylt där du kan hitta något träningspass som passar just dig.

Så kan du träna på Busken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Ekoxen hög Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Ekoxen låg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Gäddan kort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Gäddan lång Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Hoppstenar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Rygglyft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så kan du träna på Trädet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boulderparken

Vid Kvickbadet ligger Höganäs två Boulderblock. Det stora blocket har 45 m² klättringsyta och det mindre och lättare blocket är på 25 m². Klättraren väljer en väg upp över blocket, och denna väg kallas inom bouldering för ett problem eller led. För att kunna berätta hur svår en led är finns det olika skalor, ju högre nummer desto svårare led. Hittills har varje land i princip haft en egen gradering. I Sverige har vi mer och mer gått över till fransk skala.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: