Utegym och boulderpark

Det finns sju utegym i Höganäs kommun, naturgym, hinderbana och seniorgym. Vid det stora moderna utegymmet vid Kvickbadet finns dessutom två boulderblock.

  • På Kvickbadet finns det moderna redskap från Hags. Här tränar du med fantastisk utsikt och med toaletter och dusch alldeles bredvid. Det finns även klätterblock, basketkorg och landhockeybana i anslutning till gymmet.
  • Utegymmet vid motionsslingan i Lerbergsskogen har enklare redskap i naturmaterial och metall. Perfekt för träning i samband med löprundan.
  • Seniorgymmet vid Lexikonvägen är särskilt anpassat för rörelsehindrade och äldre personer. Gymmet är tillgänglighetsanpassat och har enklare redskap.
  • Hinderbanan utanför Höganäs Sportcenter är en bana i naturmaterial med totalt nio hinder. Underlaget är på träflis och banan är cirka 60 meter lång.
  • Utegymmet i Mölle invigdes 2017. Det ligger bakom stationshuset och har redskap i naturmaterial. Flera av redskapen är handikappanpassade.
  • På Farhultsbadet står ett designat utegym med fem stycken moduler som bjuder in till träning, aktivitet och lek.
  • I Ingelsträde finns ett multifunktionellt utegym. Önskemål om ett gym i Ingelsträde lyftes under en byavandring och hösten 2018 sattes ett utegym upp längs med den gamla banvallen. Byaföreningen har fått vara med och välja ut den modell som nu står uppe.

Höganäs Boulderpark

Vid Kvickbadet ligger Höganäs två Boulderblock. Det stora blocket har 45 m² klättringsyta och det mindre och lättare blocket är på 25 m². Klättraren väljer en väg upp över blocket, och denna väg kallas inom bouldering för ett problem eller led. För att kunna berätta hur svår en led är finns det olika skalor, ju högre nummer desto svårare led. Hittills har varje land i princip haft en egen gradering. I Sverige har vi mer och mer gått över till fransk skala.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen