Nya Vikenskolan

Fyra år går fort när ett projekt drivs av gott samarbete, bra dialog och erfarna byggare. Första spadtaget togs 2017 och om allt fortsätter att gå som det ska kommer nya Vikenskolan helt stå färdigt under den första veckan i maj i år. Det som återstår är markarbeten vid Bokvägen för att bland annat skapa lekytor och cykelparkering.

Projektet ”Nya Vikenskolan” var en totalentreprenad där större delar av befintliga Vikenskolan har rivits och cirka 8 500 m2 nya skolytor har byggts. De nya skolytorna består bland annat av ny matsal och kök, bibliotek, specialsalar och nya klassrum. Utöver detta fick skolan ockå en ny gymnastikhall med omklädningsrum och den befintliga idrottshallen med omklädningsrum renoverades. Projektet omfattade också en ny trafiklösning med ny P-plats och nya utemiljöer.

En 3D-skiss av nya Vikenskolan

Information om Nya Vikenskolan

Sweden Green Building Awards delas årligen ut till personer och projekt inom den svenska samhällsbyggnadssektorn som inspirerar och visar vägen inom hållbarhet. Höganäs är en av tre finalister i kategorin Årets Miljöbyggnad för nya Vikenskolan. Utmärkelsen har tagits fram av Sweden Green Building Council för att belöna det bästa projekt som certifierats enligt Miljöbyggnad under det gångna året och samtidigt premiera hållbart byggande i Sverige.

Vinnaren utsågs den 11 oktober 2019 och vi kom på andra plats!

Den 17 maj påbörjas rivningen av byggnaden som förskolan norra Hage hade sin verksamhet i. Arbetet förväntas pågå mindre än en månad.

Rivningen är planerad att genomföras med grävmaskin. Vad som senare kommer att byggas där är ännu inte känt.

Datum som kan vara bra att känna till:

  • Projektet startas den: 17 maj
  • Projektet avslutas den: 11 juni
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen