Resor och kollektivtrafik

Här kan du läsa om hur du tar dig fram med kollektivtrafiken. Du hittar även en digital karta över våra cykelvägar samt cykelpumpar.

I Höganäs kommun har vi flera allmänna cykelpumpar. Du hittar dem på vår cykelkarta med cykelleder, cykelvägar och cykelpumpar.

Kollektivtrafik

Höganäs kommun arbetar aktivt med att förbättra kollektivtrafiken till, från och inom kommunen. Här kan du läsa om om kommunens busslinjer, seniorkort, planerade förändringar i kollektivtrafiken och om vår tågvägledning.

Höganäs kommun trafikeras av olika busslinjer. Använd gärna Skånetrafikens reseplanerare Länk till annan webbplats. för att ta reda på när nästa buss eller tåg går. Du kan också ladda ner Skånetrafikens app i mobilen för att enkelt se uppdaterade tabeller eller köpa biljett.

Funderar du på att ta tåget ut i Europa? Ring energi- och klimatrådgivningen, på telefonnummer 042-10 50 00, för att få tips om hur du planerar din tågresa.

Tyvärr är det inte lika enkelt att boka en tågresa som att boka en flygresa. Vi hjälper dig att komma loss och våga ta tåget ut i Europa. Till oss kan du ringa och diskutera frågor så som:

  • Hur planerar jag bäst min resa?
  • Vad finns det för bokningssidor?
  • Vilka resebyråer kan hjälpa mig?
  • Måste jag boka plats?
  • Hur vet jag om jag har fått det lägsta priset?
  • Vad händer om jag missar ett anslutande tåg?
  • Vad är mina rättigheter som tågpassagerare inom EU­?

Mer information hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För att förstärka kollektivtrafiken kommer Skånetrafiken att längs åtta pendlingsintensiva stråk införa nya busslinjer med hög kapacitet, så kallade regionala superbusslinjer. Sträckan Höganäs-Helsingborg är ett av dessa stråk. Mycket arbete återstår dock innan superbussarna kan börja trafikera Höganäs. Bland annat ska körvägar utredas och hållplatser (i superbussammanhang kallat "stationer") upprustas. Trafikstarten är beräknad till år 2022.

Läs mer om regional superbuss Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höganäs kommun har genomfört en förstudie i samarbete med Helsingborgs stad för spårväg mellan de båda städerna. Förstudien godkändes av kommunfullmäktige i Höganäs våren 2014 och finns att läsa under rubriken Framtida kollektivtrafik.

Läs mer om spårvägstrafik , 121 kB, öppnas i nytt fönster.

Alla kommuninvånare som fyllt 75 år får ett Seniorkort (Jojo Senior) hemskickat från Höganäs kommun. Med seniorkortet reser du gratis med Skånetrafikens bussar inom kommunen. Du kan ta med dig två barn under sju år utan kostnad.

Vill du resa med seniorkortet utanför kommunen så får du köpa en tilläggsbiljett. Den gäller mellan den sista zonen i Höganäs kommun och dit du vill resa. När du reser tillbaka köper du tillägg till första zonen i Höganäs kommun. Läs mer om att resa som senior hos Skånetrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du inte fått ditt kort eller har problem att få det att fungera, kontakta Höganäs servicecenter.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen