Bli testcyklist

Hej vanebilist! Är du redo för nya hållbara och medvetna vanor och vill bli en av våra testcyklister i vår? Upplev vackra Kullabygden på hoj samtidigt som du gör en insats för både miljön och dig själv.

En kvinna på en cykel med cykelhjälm

Vi söker dig som kör mycket bil inom kommunen och som under 6 veckor vill anta utmaningen att låta bilen stå genom och ersätta så många som möjligt av dina ”vanebilresor” med cykel. Testperioden sträcker sig från 7 mars 2022 till 17 april 2022. Sista ansökningsdag är 27 februari 2022.

Vi söker dig som:

 • Är minst 18 år
 • Ser dig själv som vanebilist
 • Har tillgång till egen cykel under testperioden​ (eller kan låna en cykel av någon du känner)
 • Kan tänka dig att ställa bilen och cykla minst 3 dagar i veckan under testperioden
 • Göra enkla dokumentationer kring dina upplevelser kring cyklingen samt besvara en enkät efter testperioden
 • Kan tänka dig att dela med dig av dina upplevelser i våra kanaler

Som testcyklist får du:

 • Broschyr med cykelkarta
 • Ett presentkort på 500 kronor hos Noréns Cykel & Fritid i Höganäs
 • Vara med och tävla om en upplåsbar cykelhjälm (Hövding)

Anmäl dig till att bli testcyklist

Information om dig
Information om digHur ofta kör/åker du bil? * (obligatorisk)
Gör en uppskattning
Hur ofta kör/åker du bil?

Hur ofta cyklar du? * (obligatorisk)
Gör en uppskattning
Hur ofta cyklar du?

Varför vill du bli testcyklist? * (obligatorisk)
Du kan välja flera alternativ
Varför vill du bli testcyklist?Om du blir utvald som testcyklist, skulle du kunna tänka dig att dela med dig av dina erfarenheter i kommunens sociala kanaler (till exempel på Facebook och Linkedin)? * (obligatorisk)
Om du blir utvald som testcyklist, skulle du kunna tänka dig att dela med dig av dina erfarenheter i kommunens sociala kanaler (till exempel på Facebook och Linkedin)?


Testcyklingen är en del av ett examensarbete från Malmö universitet. Syftet med studien är att undersöka om tescyklingsperioder är en effektiv metod för att minska på bilberoendet i kommunen. Vi behöver ditt samtycke om att den dokumentation och enkät du gör under testcyklingen kommer att användas i studien. * (obligatorisk)
Om du har några frågor angående detta kontakta Lovisa Thorneman, student vid Malmö universitet: lovisa.thorneman@hoganas.se
Testcyklingen är en del av ett examensarbete från Malmö universitet. Syftet med studien är att undersöka om tescyklingsperioder är en effektiv metod för att minska på bilberoendet i kommunen. Vi behöver ditt samtycke om att den dokumentation och enkät du gör under testcyklingen kommer att användas i studien.


Testcyklingen är en del av ett examensarbete från Malmö universitet. Syftet med studien är att undersöka om tescyklingsperioder är en effektiv metod för att minska på bilberoendet i kommunen.

Om du har några frågor kring projektet kan du kontakta Lovisa Thorneman, student vid Malmö Universitet, på lovisa.thorneman@hoganas.se

Beroende på hur stort intresset väljer vi ut max 20 personer som får bli testcyklister. Urvalet baserar vi på svaren i ansökningsformuläret här ovanför.

Vi som bor i Höganäs Kullabygden har turen att vara omgivna av fantastiska landskap: Allt från hav och stränder till Kullaberg, öppna jordbrukslandskap och pittoreska samhällen. I kommunen är det lätt att ta sig fram med cykel. Längs med den gamla banvallen kan du cykla ända från Höganäs till Mölle och från Höganäs till Mjöhult på cykelväg.

Fler fördelar med att cykla i Höganäs:

 • Korta avstånd, kommunen är liten och avstånden mellan de flesta målpunkterna i vår kommun är korta. Det finns många sträckor som är smidiga och lätta att ersätta med cykel.
 • En stor del av kommunen är ganska platt.
 • Kommunen har utbyggd cykelinfrastruktur både inom och mellan olika orter.
 • Det milda klimatet i Skåne gör det enkelt att cykla året runt.
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: