Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Flytta hit Familj

Familjeliv

Malin 26 år och Mattias 30 år går i väntans tider. På alla hjärtans dag är deras första barn, en liten kille, beräknad till. Och det är i Lerberget som den lille ska växa upp. Ett val som från början inte var självklart – åtminstone inte för Malin.

Nej, inte Höganäs! Jag vill bo i stan, var Malins första reaktion när maken Mattias föreslog att de kanske skulle flytta till Höganäs.

- Vi bodde i hyreslägenhet i Helsingborg men när vi började fundera på att flytta till hus och på att skaffa familj ville Mattias flytta till Lerberget. Han är uppvuxen här, älskade sin uppväxt och längtade tillbaka. Jag var lite mer svårflörtad. Jag trivdes i stan, hade kompisarna där och ville inte flytta. Men så fick vi möjligheten att bygga något eget från grunden och åkte hit ut för att titta på en tomt. När jag kom hit ut vände mina känslor på en gång och det kändes helt rätt att vi skulle bo här, berättar Malin.

Trevlig stämning

Det blev tomtköp, huset började byggas 2012 och paret kunde flytta in tidig vår 2013. Då hade Malin en månad kvar på sin utbildning till tandhygienist.

– Jag pendlade till Malmö och blev förvånad över hur trevlig stämningen var här. Alla som stod och väntade på busshållplatsen i Lerberget hälsade. Folk är mycket mer öppna här,säger Malin.

Drömjobb fanns i Höganäs

Allt löste sig också jobbmässigt för Malin som direkt efter utbildningen fick drömjobbet på en privatklinik inne Höganäs. Numera har hon bara 15 minuters cykelväg till jobbet, ytterligare en bonus hon inte hade räknat med. Paret väntar nu sitt första barn. Att det är en liten pojke finns det enligt barnmorskan inte några tvivel om. På alla hjärtans dag, 14 februari 2015, är barnet beräknat och det är två förväntansfulla blivande föräldrar som ser fram emot en ny tid i livet.

– Det känns jätteroligt. Jag ser verkligen fram emot mammatiden. Förskolan ligger bara 100 meter från där vi bor, vilket är jätteskönt för det innebär att vi inte behöver stressa med bilar, hämtning och lämning, säger Malin.

Och när det är dags kommer paret inte att vara ensamma om att ha barn i sitt bostadskvarter. Området består av 37 nybyggda villor och Malin som trodde att hon skulle vara ensam mamma kan andas ut. Åldersfördelningen är jämn bland de som flyttat in och många är i samma fas i livet.

– Jag har dessutom en kompis som också är gravid och hon och hennes kille letar just nu efter boende i Höganäs. Det skulle vara väldigt kul om de flyttar hit. Vi har pratat om att vi ska gå på babysim tillsammans på Höganäs Sportcenter och åka ut till Kullabergs strövområden när barnen blivit lite större, säger Malin.

Förändring till det bättre

– Jag längtar efter att ta med min son till badhuset, skoja och busa. Jag kan också se framför mig att han kommer spela sin förstafotbollsmatch på någon av de fina fotbollsplanerna här i närheten. Det kanske allra bästa med att bo som vi bor är vetskapen om att grabben är trygg och säker i sin omgivning, säger Mattias som också reflekterar över hur det var själv att växa upp i Höganäs:

– Att växa upp i en mindre kommun som Höganäs gjorde att jag som ung fick ta mer ansvar. Jag lärde mig tidigt att cykla så att jag kunde ta mig till mina vänner. Jag lärde mig att simma tidigare eftersom vi hade så nära till havet. En skillnad från när jag växte upp är att själva centrum av Höganäs har förändrat. Det känns rent generellt som att Höganäs blivit större, speciellt i sitt utbud av restauranger, caféer och affärer, fortsätter Mattias.

Här stannar vi

– Om tre till fem år bor vi fortfarande kvar. Vi trivs där vi är idag och det känns bra att bo här nu när familjen blir större, inte minst på grund av att det satsas mycket på barn och barnfamiljer. Vi önskar Malin och Mattias stort lycka till.

Sidan uppdaterad 2 januari 2017

Kontakt

 • Kommunikationsavdelningen
  Kommunledningskontoret
  042-33 71 00

  Centralgatan 20
  Stadshuset
  263 82 Höganäs