Genomgångssida

Mallen Genomgångssida används för sidor som visar upp innehållet för avdelningen med snabbgenvägar till undersidorna. Exempelvis när besökaren klickar på avdelningarna Jobb & näringsliv, Utbildning & skola osv.

För att skapa en Genomgångssida:

  1. Gå till mappen Sidor
  2. Markera var i innehållsträdet genomgångssidan ska ligga.
  3. Klicka på + Skapa ny och välj Genomgångssida.
  4. Skriv rubriken även ute på sidan och Publicera

Metadata för genomgångssida

Kategori: Om sidan

Sidansvarig [Undersida, Artikel]

Peka ut en epostadress. Längst ner på sidor visas epostadressen upp vid rubriken "Vid frågor kontakta oss på".

Sidansvarig redaktör [Undersida, Artikel]

Pekar ut vem som ansvarar för innehållet på sidan, om det inte är redaktören själv. Notifieringar om när det är dags att uppdatera sidan går till denna person. Datat visas inte upp någonstans på sidan, det finns endast under metadata.

Kategori: För sökmotorer och delning

Beskrivning [Grundmall]

Om redaktören vill skriva en unik text som ska visas i beskrivningsfältet (gulmarkerad text i bilden nedan) i sökmotorernas resultatlista eller när sidan delas i sociala medier. Om redaktören inte fyller i något i fältet plockas automatiskt innehållet från textmodulen som heter "Ingress" på sidan.

Om redaktören vill ändra titeln i sökmotorernas resultatlista (gulmarkerad text i bilden nedan) får hen gå ur Egenskaper/metadata och gå till Egenskaper/Inställningar och fylla i fältet för Sidtitel.

Bild [Grundmall]

Om redaktören vill bestämma vilken bild som ska visas när sidan delas kan hen peka ut den bilden här. Bilden måste ligga i SiteVisions bildarkiv. Om redaktören inte pekar ut en bild i metadatat, plockas bilden från modulen som heter "Bild" i innehållsytan.

Nyckelord [Grundmall]

Fyll i de nyckelord som du vill att sökfunktionen (sajtens sökfunktion) ska få träff på för sidans innehåll.

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen