Idag hyllar vi hemtjänsten

Idag den 27 januari är det hemtjänstens dag. Det uppmärksammar vi genom att bjuda medarbetarna i hemtjänsten på pizza i Hemvårdens hus.

Alla dagar på året, 24 timmar om dygnet, i alla väder tar sig hemtjänstpersonalen fram och är mångas hjältar. I Höganäs har vi cirka 200 medarbetare i hemtjänsten som gör 30 000 insatser på en månad. De är engagerade, kompetenta och stolta över sina jobb. Tack vare dessa medarbetare kan fler äldre bo kvar i sina hem längre.

I Höganäs är Hemvårdens hus utgångspunkten för all hemtjänstpersonal. Där firas det med pizza hela dagen. På förmiddagen för de som jobbar dag och senare för de som jobbar kväll och natt.

Undersköterskan Aisha Freij och övriga medarbetare fick därmed lite fest mitt i vardagen innan det var dags att bege sig ut till omsorgstagarna och deras lunch. Aisha berättar vad hon tycker är bäst med jobbet i hemtjänsten:

- Med bara något litet kan man göra stor skillnad och få någon att le och bli glad.

Den här dagen finns det också anledning att uppmärksamma två särskilt roliga händelser inom hemtjänsten i Höganäs Omsorg under 2022.

  • 99 procent av omsorgstagarna inom hemtjänsten i Höganäs tycker att personalen bemöter dem på ett bra sätt och 90 procent är nöjda med hemtjänsten som helhet. Det visar Socialstyrelsens brukarenkät ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”.
  • Personalkontinuiteten har tagit stora kliv framåt. Det är ett mått som visar hur många personer som besöker en omsorgstagare under en fjortondagarsperiod. Helst ska det vara så få som möjligt och under 2022 var det 14 personer jämfört med 19 året innan. Nu är vi bättre än riksgenomsnittet på 16 personer, men jobbar förstås hela tiden på att bli ännu bättre!
Hemtjänstens dag firas med pizza

Hemtjänstens dag firas med pizza.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen