Invingning av nytt LSS-boende

Solen sken när de klippte bandet in till Höganäs Omsorgs nya LSS-boende. Boende, personal och anhöriga hade samlats för att tillsammans fira invigningen av det nya boendet.

På Långarödsvägen 42 har Höganäshem byggt en tvåvåningsfastighet och hela bottenplan är nu ett LSS-boende. Där finns tolv stycken lägenheter och gemensamma utrymmen att umgås på. I lägenheterna har de boende eget kök med diskmaskin, ett vardagsrum, sovrum och badrum med tvättmaskin.

En månad på Långarödsvägen

Flyttlasset för personerna som flyttat in gick den 30 januari. Samtliga tolv lägenheter är uthyrda och nu har de boende bott i sina nya lägenheter i en månad.

- Dagen känns helt fantastiskt, boendet är fyllt med glädje och har blivit så fint! Alla medarbetare har gett allt för att inflyttningen skulle bli så bra som möjligt. De boende har varit engagerade i så mycket som vi har gjort här under denna månad. Vi har verkligen gjort detta tillsammans, säger Eva Ugander, enhetschef inom Höganäs Omsorg.

En plats att umgås på

I det nya boendet har man satsat på gemensamma ytor som stort kök och soffgrupp. Men även mindre sittgrupper med fåtöljer där två personer kan slå sig ner lite mer avskilt.

Personerna som bor på Långarödsvägen 42 är ett relativt nytt gäng för varandra. De gemensamma ytorna hjälper gruppen att lära känna varandra i en trygg miljö och ha nära till sällskap när man känner för det.

- Innan jag flyttade hit var jag mest på mitt rum. Nu går jag ut och dricker te tillsammans med andra som bor här, eller så går jag ut och pratar med personalen. Jag trivs jättebra här, jag tycker att vi skulle kallat gatan för lyckliga gatan, säger Susanne Jönsson som har flyttat in i på Långarödsvägen 42.

Bandet in till det nya boendet klipps.
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen