Festligt när daglig verksamhet firade 5-årsjubileum

Fem meter kärleksmums, rockmusik och mingel. Det kunde inte bli bättre när Smältaregatans dagliga verksamhet bjöd in till femårskalas.

På Smältaregatan i Höganäs är dagarna fyllda av arbete och aktiviteter. Musik, sinnesstimulering, odling, matlagning och tvättning är bara en liten del av allt som de 34 omsorgstagarna ägnar sina dagar åt. Och allt händer inte inne i huset. De hjälper även NSR att hålla rent och de kör ut post.

I samband med att Smältaregatans dagliga verksamhet fyllde fem år så passade de på att bjuda in till öppet hus.

- Vi vill visa bredden på allt vi gör. Det är viktigt med meningsfull sysselsättning och vi gör även enklare sorterings och monteringsuppgifter åt företag. Det är samarbeten som vi gärna gör mer av, säger Ann-Kristin Bengtsson som är handledare på Smältaregatan.

Eget rockband

Fredagens firande inleddes fartfyllt med underhållning av gruppen DV Rock.

- Jag går och fiskar är min favorit. Varför? Den är bara bra, förklarar Felix Albrektsson, som sjunger i bandet.

De repeterar två gånger i veckan och har även en studio där de kan spela in musik berättar han. Det här gänget älskar musik och de älskar att spela för publik.

- Vi har spelat på Café Amanda en gång och när Höganäs Omsorg fyllde fem år. Vi kommer gärna ut på flera spelningar runt om i Höganäs, säger handledaren Henrik Juelsson.

Filip Nilsson spelar trummor i bandet. Hans föräldrar Ulf och Anette Nilsson fanns bland de många besökarna. Utöver kärleksmums så bjöds de på en överraskning.

- Filip berättar inte så mycket om vad han gör här på dagarna, säger Anette som nu plötsligt får veta att han har gjort tre böcker om hajar, valar och kattdjur som de ska gå och titta på.

Trygghet, självständighet och delaktighet

Olika former av kommunikation och sinnesstimulering är en annan del av verksamheten. Robotdjuren får mycket kärlek och omhändertagande och ger lugn och ro tillbaka. Ulrika Jönsson sitter med en katt i famnen, som både spinner och rör sig. Hon berättar att hon gillar katter och att den är mysig att kela med.

Även andra dagliga verksamheter i kommunen deltog på Öppet hus som var ett tillfälle att visa varandra vad man gör. Och enhetschef Christina Pamies Jensen hälsade alla välkomna.

- Här skapas trygghet, självständighet och delaktighet. Det är våra uppgifter!

DV jubileum 1

DV Rock spelade.

DV jubileum 2

Filip Nilsson med sina föräldrar Anette och Ulf.

DV jubileum 3

Ulrika Jönsson tillsammans med robotkatten som hon gärna myser med, och handledaren Miriam Krantz.

DV jubileum 4

Enhetschef Christina Pamies Jensen hälsade välkomna.

DV jubileum 5

Fem meter kärleksmums.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen