Möt Sofie - en av våra nya specialistundersköterskor

Det här är Sofie Gatzwiller, som arbetar på Nyhamnsgården. Hon är en av våra medarbetare inom Höganäs Omsorg som har utbildat sig till specialistundersköterska inom Äldreomsorgslyftet.

Hej Sofie! Vad är det du har läst?

- Jag har gått en tvåårig yrkesutbildning för att bli specialistutbildad undersköterska inom psykiatri. Det innebär att jag fick betald utbildning på halvtid och jobbade på halvtid. Utbildningen är i Göteborg så jag har läst på distans.

Vad fick dig att söka till utbildningen?

- Min chef lyfte möjligheten att studera på arbetstid, och att det finns olika inriktningar att välja mellan. Jag fick så mycket stöd och pepp av henne när jag sade att jag funderade på att söka. Jag har arbetat som undersköterska sedan 2004 och kände att jag vill göra mer.

Varför valde du inriktningen psykiatri och psykisk ohälsa?

- Det är frågor som jag brinner för. Vi behöver mer kunskap om psykisk ohälsa inom äldrevården. Problemen med psykisk ohälsa och diagnoser finns ju även bland våra äldre, och det är viktigt att de får rätt vård.

Du fick skolans stipendium för ”Bästa prestation efter förutsättningar”. Grattis! Hur kändes det?

- Jag blev jätteglad förstås, och lite chockad, jag visste inte att de delade ut stipendier. Det har aldrig varit självklart för mig att gå i skolan och jag hade inte så stort självförtroende när jag började. Men sen vände det, ämnet var jätteintressant och jag lärde mig studieteknik. Fler borde våga göra det här!

Vad händer nu, när du har tagit din examen?

- Först ska jag föda barn och vara föräldraledig. Men jag har fått jättemycket glöd och längtar efter att komma tillbaka till jobbet. Förhoppningsvis blir det i en roll där jag kan handleda andra medarbetare både när det gäller det teoretiska och det praktiska med målet att förbättra kvalitén på vården. Vi har så mycket utveckling att se fram emot, det kan alltid bli bättre och jag vill få med mig alla!

 

Sofie Gatzwiller, specialistundersköterska, Höganäs Omsorg, äldreomsorg

Sofie Gatzwiller är nu specialistundersköterska.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen