Daglig verksamhet

Välkommen till daglig verksamhet i Höganäs Omsorg AB! Här blir du som är mellan 18 och 67 år en del av ett kreativt gäng och kan ägna dig åt någonting du själv är intresserad av.

Daglig verksamhet innebär sysselsättning och aktiviteter i grupp eller enskilt. Du får ta del av miljöombyte, delaktighet och gemenskap – allt i en verksamhet som är anpassad till dina behov, förutsättningar och intressen. Du kan till exempel arbeta på café, måla, montera, sköta djur, arbeta i trädgård eller laga mat.

Personalen på daglig verksamhet har kunskap om funktionsnedsättningar och kan ge rätt stöd. Verksamheten utformas tillsammans med dig och/eller dina företrädare och dokumenteras i en genomförandeplan.

Ersättning och avgift

Du får en mindre ersättning, habiliteringsersättning, när du deltar i daglig verksamhet. Habiliteringsersättningen räknas inte som inkomst och är skattefri. Att delta i daglig verksamhet är kostnadsfritt men du betalar själv för resor, lunch och mellanmål.

Ansök om daglig verksamhet

Daglig verksamhet är till för dig som är vuxen och som har en utvecklingsstörning, autism eller har fått en hjärnskada i vuxen ålder. Du ansöker om daglig verksamhet hos Höganäs kommun. Öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: