Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Höganäs kommun Kullagymnasiet

Särskilt boende

En kvinna vid en datorn med blommor i bakgrunden

Välkommen hem!

Hos oss kan du bo i Höganäs stadskärna, nära skog och hav. Eller varför inte i någon av de pittoreska byarna Viken, Väsby eller Nyhamnsläge? Vi driver fyra särskilda boenden i Höganäs Kullabygden, alla med sina egna unika egenskaper. Hos Höganäs Omsorg AB är alltid dina behov och din medbestämmanderätt i fokus.

Du är med och bestämmer

Hos oss är dina behov och önskemål grunden för all planering. Vi upprättar en genomförandeplan tillsammans med dig och dina eventuella närstående, och planerar alla dina dagliga insatser tillsammans med dig.

Guldkant på tillvaron

I våra verksamheter pratar vi mycket om medlevande. Det betyder att vår personal finns på plats för dig och tar alla tillfällen till att skapa gemenskap. En kopp kaffe tillsammans och goda skratt sätter guldkant på tillvaron.

Trygghet och tillit

Du ska känna dig trygg i ditt boende. Trygg med att personalen har rätt kompetens, att vi utför dina insatser enligt din genomförandeplan, att du får ett gott bemötande och kan nå personalen när du behöver det.

En kvinna vid en datorn med blommor i bakgrunden

Aktiviteter på dina villkor

Vi erbjuder både gemensamma och individuella aktiviteter för alla som bor hos oss. När vi upprättar din genomförandeplan fångar vi samtidigt upp vilka tankar och önskemål just du har. Gemensamma aktiviteter kan till exempel handla om att fira helger och högtider tillsammans, delta i promenad- och samtalsgrupper eller att spela musik ihop. Vår personal är alltid lyhörd och inkännande och du deltar bara på aktiviteter om du själv vill.

En kvinna vid en datorn med blommor i bakgrunden

Hur funkar det på våra särskilda boenden?

Alla våra boenden består av ett antal lägenheter som är fördelade på olika enheter. Varje boende har matsal och gemensamhetsutrymmen som du som hyresgäst kan nyttja. Din lägenhet är utrustad med en vårdsäng, men alla övriga möbler och inredning tar du själv med dig när du flyttar in hos oss. Här kan du läsa mer om hur det är att bo hos oss.