Hela Höganäs på riktigt: upplevelser, dialog, inspiration


Välkommen!

Hela Höganäs på riktigt är tre fullspäckade mötesdagar där kommunen vill träffa dig som bor i eller vill flytta till vårt härliga Höganäs!

Blå hallen blir vår mötesplats - här möts det lokala näringslivet med goda smaker och unika upplevelser med fokus på det goda samtalet. Under mötesdagarna får vi alla möjlighet att delta, utmana, inspirera och uppleva tillsammans. Vi ser fram emot att träffa just dig - välkommen!

Gratis inträde - vi ses i Blå Hallen!

Blå Hallen i Höganäs. Foto.

Öppettider

Torsdag 31 mars - lördag 2 april kl. 12.00 - 20.00 alla dagar.

Hitta till Blå Hallen

Bruksgatan 46
236 39 Höganäs
Karta i Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kollektivtrafik: www.skanetrafiken.se
Parkering: digital parkeringskarta (hoganas.se)Fredag 1 april:
Mariette spelar

Porträttfoto på Mariette.

Foto: Isabell Grönqvist

Förutom att Mariette numera är höganäsbo är hon dessutom en svensk känd sångare och låtskrivare. Hon har tagit sig till finalen i Melodifestivalen fyra gånger och medverkat i TV4:s Idol. Mariette kommer att uppträda med en nära och avskalad konsert.

Se fredagens hela scenprogram i detalj

Lördag 2 april:
möt Tareq Taylor

Porträttbild Tareq Taylor.

Foto: Cecilia Wikbladh

Tareq Taylor är stjärnkocken som är känd från programmet ”Tareq Taylors matresa”. Han var fjolårets julvärd i SVT och sommarpratade i P1 förra året. Under sitt besök hos oss i Höganäs delar han med sig av sin livsresa och sin kunskap med välmående i fokus.

Se lördagens hela scenprogram i detalj

Lördag 2 april:
Break the silence

Bild från en konsert med Break the Silence

Break the silence väver samman konsertupplevelser med samtal i syfte att bryta tystnaden och våga prata om psykisk ohälsa. Framträder gör Lollo Fält (artist/låtskrivare), Jonas Helgesson (författare/komiker) samt Jonas Engström med kören One Nation.

Se lördagens hela scenprogram i detalj

Prata Höganäs framtid med dina lokalpolitiker

Kommunens politiker vill träffa dig för att prata om Höganäs kommuns framtid. Fyra mål har valts ut som finns med i Höganäs vision och vi vill ha dina åsikter kring dessa. Föranmälan krävs för att du ska få en garanterad plats vid samtalsbordet. 

Läs mer och boka din plats vid bordet här

Boka in dig på en
guidad stadsvandring

Guidad vandring genom staden med fokus både bakåt och framåt i tiden. Rundan är 3 km lång och tar ca 1,5 timme. Vandringen görs alla tre dagar, förhandsanmälan krävs!


Kullabygdens egna låt

Kullabygden har fått en egen låt! Kom och lyssna på André Rehnström som spelar låten live på Stora Scenen alla tre dagar!

Möt våra värdar

Inga-Maj Hult och Mats Nilsson är två av våra värdar som du kan komma att stöta på under dagarna. Hör dem berätta mer här.

Gott och blandat

Kocklärare Rickard Johansson berättar om hur vuxenutbildningen och dess kockarvill bjuda dig på smakupplevelser och inspiration i köket.

Elever löser problemen

Camilla Lord och Anna Pihlqvist berättar hur elever på Kullagymnasiet löst problem för personer med funktionsvariationer.

Hur blir Höganäs attraktivt för unga?

Hör ungdomssamordnare Rebecka Hansens tankar om hur ungas perspektiv ska fångas upp på mötesdagarna.

Spela elevernas Kullabrädspel

Maria Wåhlin är lärare på Lerbergsskolan och har tillsammans med elever tagit fram ett brädspel för ungdomar i Kullabygden.

Smaka på Kullabygden med alla dina sinnen

Choklad-, kaffe-, vin- och ölprovningar - näringslivsutvecklare Josefine Marklund berättar om vad du kan komma att bjudas på under mötesdagarna!

Prata solceller med Höganäs Energi

Vill du veta mer om solceller eller laddning till elbilar? Johan Martinsson på Höganäs Energi berättar om vad de vill visa under Hela Höganäs på riktigt.

Mötesdagarna är till för alla som vill delta

Mötesdagarna är till för alla som vill delta, i alla generationer. Nutida Höganäsbor eller framtida Höganäsbor. Oavsett vem du är eller vad du gör.

Pensionärer, elever, poliser, företagare, undersköterskor, föreningsaktiva, politiker, lärare, föräldrar, grannar, rörmokare, vinproducenter, hundägare, lantbrukare, seglare, , sommargäster, konstnärer - och dig!

Frågor vi vill lösa tillsammans med dig

- Hur kan vi bo bättre tillsammans?
- Hur ska Höganäs stadskärna utvecklas?
- Vad krävs för att kommunen ska vara en attraktiv och stimulerande plats för våra ungdomar?
- Hur kan vi hjälpas åt mer i vardagen?
- Hur kan vi leva ett mer hållbart liv?
- Hur ska vi värna demokratin?


Direktsändning och fotografering

På området kan det förekomma fotografering och filmning utförd av personal på Höganäs kommun för publicering i Höganäs kommuns kommunikationskanaler.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram och YouTube!