Förmåner och andra anledningar att jobba här

Så roligt att just du är intresserad av Höganäs kommun!

Här har vi samlat olika anledningar till varför vi som jobbar här har valt just Höganäs, så att du kan ta reda på om du också skulle kunna trivas och utvecklas här.

Förmåner i Höganäs kommun

Höganäs kommun erbjuder olika former av förmåner som du kan läsa mer om genom att klicka på rubrikerna här nedanför.

 

Vi vill att du ska känna dig trygg och därför omfattas samtliga medarbetare i Höganäs kommun av avtalsförsärkringar. En avtalsförsäkring är en anställningsförmån som bestäms i ett kollektivavatal mellan arbetsmarknadens parter. Du som är anställd har automatiskt de försäkringar som parterna har kommit överens om:

  • AGS - KL försäkrar vid sjukdom
  • TFA - KL försäkrar vid arbetsskada
  • TGL - KL försäkrar vid dödsfall
  • KOM - KL vid arbetslöshet

 

Höganäs kommun ger ett föräldrapenningtillägg till dig när du blir föräldraledig. Tillägget motsvarar 10 procent av din kalenderdagslön. För att få tillägget ska du ha haft en sammanhängande anställning i kommunen minst 365 dagar före ledigheten.

 

Vi sätter årligen av pengar till din tjänstepension som ett komplement till den allmänna pensionen. Du kan själv bestämma vilket försäkringsbolag som ska förvalta din tjänstepension, om du vill spara i en traditionell pensionsförsäkring eller i en fondförsäkring samt om du vill ha återbetalningsskydd. 2023 höjs grundavsättningen till tjänstepension, från 4,5% till 6%.

Löneväxling

Hos oss har alla tillsvidareanställda möjlighet att löneväxla till pension. Att löneväxla till pension innebär att du som anställd, genom avdrag av bruttolönen, avstår lön som istället betalas in till ditt pensionssparande.

 

Hos oss får du som medarbetare friskvårdsbidrag på 2000 kronor per kalanderår. På skatteverkets hemsida ser du vilka aktiviteter du kan få bidrag för.

Ditt friskvårdsbidrag gäller på en rad olika aktiviteter som till exempel massage, motionsdans, kostrådgivning, golf, ridning, gym och mycket mer. Utöver friskvårdsbidraget uppmuntrar vi till aktivitet och rörelse genom att ha en friskvårdskoordinator som samordnar kampanjer med konstadsfri träning, föreläsningar, lotterier och övriga tävlingar.

Förutom friskvårdsbidraget finns också kostnadsfria gympapass, yogapass (både digitala och fysiska), spinningpass och mindfulnesspass. Dessutom har du möjligheten att förgylla dina tisdagar med att sjunga i kommunkören, det är både bra för själ och kropp!

 

I Höganäs kommun är vi av den uppfattningen att en balans mellan arbete och privatliv är nödvändigt för att trivas och för att få vardagen att gå ihop. Om verksamheten tillåter försöker vi förlägga våra möten tidigast klockan 09.00 och senast klockan 15.00 för att medarbetare kanske vill träna, har barn som ska hämtas/lämnas eller husdjur som behöver omtanke. Våra liv ser olika ut och alla ska ha möjlighet att kunna lyckas med föreningen arbete och privatliv.

I många verksamheter har vi flextid för att möjliggöra att kunna arbeta mer när man behöver men också kunna arbeta mindre när det passar.


I Höganäs firar vi gärna - både våra framgångar i verksamheterna och uppmärksammar när våra medarbetare fyller jämnt. Vi firar också anställda med lång och trogen tjänst (25 och 40 år) och de som väljer att gå i pension.


Semesterlagen ger dig rätt till 25 semesterdagar per år. I Höganäs kommun får du dessutom ytterligare sex semesterdagar från det år du fyller 40 år och ytterligare en dag det året du fyller 50 år.

Höganäs kommun erbjuder även möjligheten att växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar förutsatt att det finns en överenskommelse med ditt fackförbund och att du har en semestertjänst som varar minst ett helt kalenderår.


Visste du att Höganäs kommun blivit utsedd till en av Sveriges ekonomiskt mest välskötta kommuner? Höganäs kommun har en god och välordnad ekonomi. Det gör att du får en trygg anställning i en stabil organisation. Som medarbetare får du en tydlig bild av vad du är med och jobbar för och vad ditt ansvar är. Vi har regelbundna arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal där både verksamhetens och individens mål diskuteras.

Och självklart har vi kollektivavtal!


Höganäs kommun är en framtidsfokuserad kommun som vågar pröva nya idéer och metoder. Inom alla våra förvaltningar och bolag pågår det olika utvecklingsprojekt. Fördelen med vår storlek är att du i ditt jobb får nära till både ledning och politik, vilket gör samarbete och förankring av idéer enklare. Med fokus på medborgarna, medarbetarna och att ständigt utveckla organisationen gör vi tillsammans Höganäs väl värt att investera i.


Inte i alla, men i en hel del av våra yrken är det möjligt att gå ifrån en stund och besöka blodbussen när den är på besök i Höganäs. Har du möjlighet att göra en god gärning, gör det!


Tillsvidareanställda inom Höganäs kommun har de senaste åren erbjudits möjligheten att hyra en cykel/elcykel genom ett förmånligt bruttolöneavdrag. Att välja cykel som transportmedel är bra både för miljön och ur ett hälsoperspektiv. Avtalet gäller i 3 år, därefter finns möjligheten att köpa cykeln till ett marknadsanpassat pris, eller lämna tillbaka cykeln. Just nu planeras en ny upphandling.

Det finns även möjlighet att hyra miljöbilar enligt samma princip som med cyklarna.

Familjen Helsingborg

Höganäs kommun ingår i ett större sammanhang där gemensamt lärande och utveckling står i fokus. Familjen Helsingborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete mellan 11 kommuner och syftet med samarbetet är att driva frågor som är gemensamma för hela regionen. Exempelvis har Höganäs kommun tillsammans med Familjen Helsingborg upphandlat återkommande och väldigt uppskattade ledarutbildningar, både för nyare och mer erfarna chefer.

För oss handlar kompetensutveckling inte bara om traditionell utbildning utan i ännu högre grad om att utveckla lärandet i det dagliga arbetet. Studiebesök, arbetsrotation, arbetsbyte och mentorskap är också utveckling av den egna kompetensen.


Kommunen har två ideella föreningar för anställda i Höganäs kommun. HÖG-trycket är en personalförening som arbetar för gemenskap och friskvård. HÖG-trycket har även en golfsektion som anordnar aktiviteter för kommunens golfare.

Konstföreningens syfte är att sprida intresse och kunskap om olika konstnärer och konstarter samt ge möjlighet till god konst för en liten kostnad.

Vi har även ett teaterombud som hjälper till med beställning av biljetter till reducerat pris på Helsingborgs stadsteater.


Ibland blir livet inte riktigt som man tänkt sig. För oss i Höganäs kommun är balansen mellan arbete och fritid viktig och vi tror att båda delarna påverkar varandra. Därför finns möjlighet till kostnadfri ekonomisk rådgivning till medarbetare som en av våra förmåner. Tillsammans kan vi hitta varaktiga lösningar!


För att bevara och förbättra hälsan hos våra medarbetare har vi i Höganäs kommun rökfri arbetstid. Vi tror att rökfria miljöer främjar både din, dina kollegors och Höganäs kommuns invånares hälsa.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: