Lisa Ottebrant berättar om sitt yrke som gymnasielärare.

Lisa Ottebrant berättar om sitt yrke som gymnasielärare.

Lisa Ottebrant – gymnasielärare

"Mötet med eleverna motiverar mig"

Jag heter Lisa Ottebrant och jag jobbar som gymnasielärare på Kullagymnasiet. Det som motiverar mig att gå till jobbet varje dag är mötet med eleverna och att se deras glädje när de lyckas med saker.

Perfekt läge för en idrottslärare

Jag hade hört mycket gott om Kullagymnasiet och kort efter att vi flyttat till kommunen utlystes en tjänst och då sökte jag direkt. Det är superlyxigt att kunna cykla mellan hemmet, jobbet och förskolelämningar.

Som idrottslärare är det dessutom svårslaget med alla möjligheter som finns här i Höganäs. Beachvolleyboll på Kvickbadet, löpträning på friidrottsplatsen eller skogen, alla olika idrotter som går att bedriva i och runt Höganäs Sportcenter. Och allt detta på bara några minuters promenadavstånd från skolan.

Att vända en elevs negativa självbild

Det som motiverar mig med att gå till jobbet varje dag är mötet med eleverna och att se deras glädje när de lyckas med saker. Mitt jobb känns väldigt meningsfullt och stämningen mellan lärare och elever är väldigt god.

Jag brinner för att få eleverna att utmanas och växa på allra bästa sätt utifrån sina förutsättningar och mål. Att få vara med och vända en elevs negativa självbild - då är jag nöjd med min insats. Det är så häftigt att se!

Kullagymnasiet - en skola med engagemang och kompetens

Jag vill också föra fram att Kullagymnasiet är en skola med många engagerade och kompetenta lärare som brinner för våra elevers måluppfyllelse. Om det finns något som skulle kunna göra det ännu bättre att vara gymnasielärare i Höganäs kommun så är det att satsa mer pengar på skolan - för att våra mervärden ska bli mer kännbara för eleverna och för att satsa mer på den fysiska miljön.

Jag har jobbat på Kullagymnasiet sedan 2014 men jag har många kollegor som varit här betydligt längre. Det är en arbetsplats att trivas på och vi har nära till skolledningen - vilka är tydliga, engagerade och bra.

Vill du, precis som jag, arbeta som gymnasielärare i Höganäs kommun?

Du hittar våra lediga jobb här!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen