Jobba som vikarie

Vill du arbeta med och för människor? Vill du arbeta i en framtidskommun med goda möjligheter att utvecklas? Välkommen till Höganäs kommun.

Höganäs Omsorg söker vikarier till Vård och omsorg, LSS-verksamheten och psykiatrin. Det behövs även kockar och ekonomibiträden till de olika köken inom kommunens kostenhet, samt lokalvårdare till städenheten. Vi söker undersköterskor bland annat till hemvård, hemsjukvård och vårdboenden.

Om du vill jobba andra serviceuppgifter inom vård och omsorg så kan du även arbeta som personlig assistent, boendestödjare/vårdare på olika gruppbostäder eller handledare inom daglig verksamhet.

Vill du jobba som vikare inom förskola, grundskola eller gymnasiet som? Vi behöver alltid kompetenta, engagerade och tillgängliga vikarier som är redo att ställa upp för hela barnet – hela vägen! Du kan arbeta i alla våra verksamheter, årskurs F–9, särskolan, fritidshem och specialverksamheter. Till skolornas vikariebanker söker vi främst dig som är utbildad eller studerar till lärare, förskollärare eller grundlärare fritidshem.  

Intresseanmälan

Genom att klicka på knappen nedanför kommer du till vår vikariebank där du kan lägga in en intresseanmälan.

Vanliga frågor och svar

Gör din intresseanmälan via vår vikariebank här Länk till annan webbplats. eller sök utlysta tjänster här.

Rekrytering sker löpande. Det kan dröja innan vi hunnit besvara alla ansökningarna. Vi kommer löpande ge besked till samtliga sökande, vare sig du fått jobb eller inte.

Vi vill gärna att du i ditt personliga brev så utförligt som möjligt beskriver dig själv som person.

Vi vill gärna att du även anger:

  • Vilket område/yrke du är intresserad av
  • Vilka tider på dygnet du kan arbeta (dag/kväll/natt/dygn)

Vi erbjuder visstidsanställning på timmar och månadsvikariat upp till sex månader beroende på kompetens och behov. Vi har stora behov redan nu, så ansök snarast! För att du ska känna dig trygg på ditt vikariat kommer det att hållas en central introduktion längre fram på våren, där du bland annat får ta del av de regler som gäller för verksamheten.

Vi söker dig som vill jobba som timanställd inom gymnasieskola, grundskola, förskola och fritidshem. Att jobba inom utbildningsförvaltningens verksamheter är mycket mer än bara ett arbete, det är ett sätt att vara. Vi är säkra på att en glöd för yrket och en positiv inställning till livet smittar av sig på barnen och eleverna, så det måste du ha. Har du en formell utbildning inom yrket är det ett plus, men det viktigaste är att du har hjärtat på rätta stället och är säker på hur du på bästa sätt skapar förtroende hos barn och unga och ger dem en meningsfull plats att vara på.

Så, vill du jobba inom utbildningsförvaltningens verksamheter?
Då har vi jobb till dig! Anställningarna är timanställningar men kan även vara längre vikariat. Vi väntar spänt på din ansökan som du gör här. Länk till annan webbplats.

Du som fyllt 18 år kan söka vikariat i Höganäs kommun. Vi ser gärna att du har utbildning för det arbete du ska utföra och erfarenhet inom det område där du söker vikariat. Vikariat inom hemvården och vissa enheter inom LSS-verksamheten kräver körkort. Du som söker bör ha ett genuint intresse för att arbeta med service inom kommunal verksamhet.

Som person är du trygg, socialt kompetent och har en god förmåga att kommunicera. Du trivs med att ta ansvar och att arbeta självständigt. Våra ledord är kommunikation och koncernperspektiv och vi arbetar utifrån respekt, engagemang och ett gott bemötande. Det är en fördel om du bor i närområdet för att vara tillgänglig för arbete.

Inom Höganäs kommun har vi rökfri arbetstid vilket innebär att den tid du arbetar eller har paus är rökfri. Lunchrasten är undantagen. Om du är rökare får du tänka igenom hur du hanterar till exempel dygnsarbete hos brukare inom LSS eftersom rökning är förbjuden.

Vi tillämpar även hygienföreskrifter för att undvika smitta och spridning av olika sjukdomar. Detta innebär att vi har nolltolerans mot ringar, klockor och långa naglar, nagellack, lösnaglar, piercing på handen med mera under arbetet inom vården och omsorgen.

Som vikarie tjänar du som är utbildad inom vård och omsorg cirka 142 kronor/timmen.

Du som saknar utbildning och som har fyllt 20 år tjänar cirka 127 kronor/timmen.

Är du under 20 år är lönen 111 kronor/timmen.
Dessa löner är lägstanivålöner och är mer som ett riktmärke.

Vi svarar gärna på dina frågor. Ring oss!

Kulla Bemanning inom Höganäs kommun
Rekrytering & bemanning
Annika Ottermo
Telefon: 042-33 74 72

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen