Sommarjobb för ungdomar

Går du i årskurs 9, första eller andra året på gymnasiet? Då har du möjlighet att söka sommarjobb via Höganäs kommun. Det enda kriteriet är att du ska vara bosatt i vår kommun.

Vi riktar oss till dig som under vårterminen avslutar årskurs 9 i grundskolan samt första eller andra året på gymnasiet. Du ska vara folkbokförd i Höganäs kommun och vi prioriterar de som inte tidigare haft sommarjobb inom kommunen.

Sommarjobb kommer att kunna sökas från slutet av januari med sista ansökningsdag 5 mars. Du hittar ansökan under lediga jobb, här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I din ansökan har du möjlighet att berätta vem du är och vad du är intresserad av. Kanske har du också jobbat med något tidigare. Gör bilden av dig själv så tydlig som möjlig. Nedanstående är exempel på vad ansökan kan innehålla.

Personligt brev: Tala om för oss vem du är och vad du tycker om att göra. Motivera varför du vill ha sommarjobb hos oss. Berätta om dina framtidstankar.

Utbildning: Skriv vilket program, om du går på gymnasiet, eller om du läser/har läst annan utbildning efter grundskolan med mera.

Arbetslivserfarenhet: Jobb du har eller har haft, tidigare sommarjobb, extrajobb, praktik, verksamhetsförlagd utbildning med mera. Om du inte jobbat tidigare så skriver du "inte arbetat tidigare", där det krävs att du ska ange arbetslivserfarenhet.

Glöm inte ange om du haft kommunalt sommarjobb tidigare år.

Vi kommer att kalla till intervjuer under senare delen av våren. Intervjun är ett sätt för oss att lära känna dig lite bättre samtidigt som du får möjlighet att presentera dig och ställa frågor om sommarjobbet du sökt.

När alla platser är fördelade kommer vi löpande ge besked via mejl eller telefon till samtliga sökande, vare sig du fått jobb eller inte.

Om du byter mejladress eller telefonnummer efter du gjort ansökan, glöm inte meddela oss det!

Inte fått något svar? Titta i din skräppost, ibland kan det hamna där!

Sommarjobben anordnas i perioder om 3 veckor. Välj vilken period du helst vill arbeta i slutet av din ansökan.

Kontakta oss

Har du funderingar så kan du kontakta Höganäs Utvecklingscentrum.

Marie Tidedal
Telefon: 073-435 73 92

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: