Sommarjobb för ungdomar

Går du i årskurs 9, första eller andra året på gymnasiet? Då har du möjlighet att söka sommarjobb via Höganäs kommun. Det enda kriteriet är att du ska vara bosatt i vår kommun.

Vi riktar oss till dig som under vårterminen avslutar årskurs 9 i grundskolan samt första eller andra året på gymnasiet. Du ska vara folkbokförd i Höganäs kommun och vi prioriterar de som inte tidigare haft sommarjobb inom kommunen.

Sommarjobb kommer att kunna sökas från slutet av januari med sista ansökningsdag 5 mars. Du hittar ansökan under lediga jobb, här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I din ansökan har du möjlighet att berätta vem du är och vad du är intresserad av. Kanske har du också jobbat med något tidigare. Gör bilden av dig själv så tydlig som möjlig. Nedanstående är exempel på vad ansökan kan innehålla.

Personligt brev: Tala om för oss vem du är och vad du tycker om att göra. Motivera varför du vill ha sommarjobb hos oss. Berätta om dina framtidstankar.

Utbildning: Skriv vilket program, om du går på gymnasiet, eller om du läser/har läst annan utbildning efter grundskolan med mera.

Arbetslivserfarenhet: Jobb du har eller har haft, tidigare sommarjobb, extrajobb, praktik, verksamhetsförlagd utbildning med mera. Om du inte jobbat tidigare så skriver du "inte arbetat tidigare", där det krävs att du ska ange arbetslivserfarenhet.

Glöm inte ange om du haft kommunalt sommarjobb tidigare år.

Vi kommer att kalla till intervjuer under senare delen av våren. Intervjun är ett sätt för oss att lära känna dig lite bättre samtidigt som du får möjlighet att presentera dig och ställa frågor om sommarjobbet du sökt.

När alla platser är fördelade kommer vi löpande ge besked via mejl eller telefon till samtliga sökande, vare sig du fått jobb eller inte.

Om du byter mejladress eller telefonnummer efter du gjort ansökan, glöm inte meddela oss det!

Inte fått något svar? Titta i din skräppost, ibland kan det hamna där!

Sommarjobben anordnas i perioder om 3 veckor. Välj vilken period du helst vill arbeta i slutet av din ansökan.

Sommarjobbare 2023

Här kan du läsa om tre olika ungdommar i kommunens som har haft olika sommarjobb under 2023. Du får en inblick i hur varierade arbetsuppgifter vi erbjuder och kan få större förståelse för vilken typ av jobb som kan passa dig och dina intressen bäst.

Isak - Strandvärd

Vad har du fått göra på ditt sommarjobb?

- Det har varit att se till så att alla har det bra här på Kvick och se till så att allting funkar och att inget händer i vattnet och om någon skadar sig så plåstrar vi om dem. Vi är här så att folket har det bra helt enkelt! De dagar då vädret inte varit så bra har vi tagit fler rundor runt Kvick och i hamnen och sett till så att det är bra där också.

Vad är det bästa med jobbet?

- Det är när folk kommer upp och snackar med oss, speciellt när turister kommer så man får svara på lite frågor. De dagar då det varit lite dåligt väder är det kul att folk ändå kommer och pratar med oss så vi har lite att göra.

Har du fått någon erfarenhet från jobbet som du tar med dig i framtiden?

- Ja jag har fått lära mig hur man beter sig och möter människor i olika situationer och hjälpa folk som har fått små skador.

Har du något tips att ge till framtida sommarjobbare?

- Jag gillar att hjälpa folk och att vara ute så därför passade jobbet mig bra, så känner du att det låter roligt är detta ett bra jobb för dig. Och om du får jobb som strandvärd så var extra trevlig mot människorna du möter och njut av att du får vara här istället för att behöva göra något tråkigare.

Viana - Trygghetsvärd

Vad har du fått göra på ditt sommarjobb på ett trygghetsboende?

– Jag har varit på Folkparkens trygghetsboende och där har jag städat lokalerna, bakat sockerkaka och muffins och suttit ner och prata med personerna som bor här. Sen har vi också varit runt på alla trygghetsboendena och fått se var de ligger och hur de ser ut. Idag har jag fått besöka och hjälpa till på Brorsbacke.

Vad är det bästa med jobbet?

– Jag tycker att det bästa har varit stunderna när man pratar och umgås med de som bor här, sen har arbetsuppgifterna inte varit så slitsamma vilket var skönt. Det är även väldigt kul att gå till ett jobb och tjäna sina egna pengar.

Har du fått någon erfarenhet från jobbet som du tar med dig i framtiden?

– När jag sökte jobbet fick jag göra mitt första CV, det och att ha haft ett sommarjobb tänker jag är bra att ha med sig till framtiden.

Wilhelm - Bibliotikerie

Vad har du fått göra på ditt sommarjobb?

- Jag har jobbat på biblioteket i Höganäs. Där har jag fått sätt upp böcker som folk lämnar tillbaka, hålla koll på alla hyllor så att böckerna står på sin plats och fronta med nya böcker som kommer in. Jag har även varit med och ordnat loppis som biblioteket haft.

Vad är det bästa med jobbet?

- Jag har alltid gillat att läsa och blir sugen på att läsa nya böcker när man frontar dem på jobbet. Det har varit skönt att arbeta här då det inte är en jättestressig miljö heller.

Har du fått någon erfarenhet från jobbet som du tar med dig i framtiden?

- Att få arbetserfarenhet innan man börjar gymnasiet från ett jobb som dessutom var roligt har jag tyckt var väldigt bra. Det är bar att man får möjligheten att testa och prova på att jobba och känna ett det inte är omöjligt att få jobb inför framtiden.

Har du något tips att ge till framtida sommarjobbare?

- Det här jobbet är superbra för personer som gillar att läsa, man får som sagt många tips på böcker. Om någon känner sig nervös behöver man inte vara det, du får lära dig allt du behöver på jobbet.


Kontakta oss

Har du funderingar så kan du kontakta Höganäs Utvecklingscentrum.

Marie Tidedal
Telefon: 073-435 73 92

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: