Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Studenten 2021 närmar sig med stormsteg

Snart är det sommar och studentdagen kommer allt närmare för våra tredjeårselever på Kullagymnasiet. Denna dag förknippas med vita mössor och utspring till familj och vänner – en glädjens dag för att fira att våra ungdomar tar sina första kliv ut i vuxenlivet. Även i år ska vi fira att treorna tar studenten!

På Kullagymnasiet ställer vi inte in – vi ställer om. Vi gör vårt allra bästa för att alla våra elever ska få en minnesvärd och fin vecka inför studenten, och en fantastisk studentdag! Studentfirandet blir av men det blir lite annorlunda. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med syfte att minska smittspridning och upplägget för dagen utgår från myndighetens rekommendationer.

Schema för studentdagen har skickats ut. Skolan kommer att samla eleverna klassvis. Vi kommer att se till att det inte uppstår stora gemensamma samlingar där det finns risk för trängsel. Två meters avstånd ska gälla – detta gäller både inne på skolan och utanför.

Två anhöriga per elev kommer att kunna ta emot sin student utanför skolan där avstånd kan hållas. Vi uppmanar personer som tillhör en riskgrupp att stanna hemma och helt avstå från att delta vid firandet. Om du uppvisar sjukdomssymtom, även lindriga, så ska du stanna hemma. Det kommer att gå att följa firandet via livesändning hemifrån.

Vi hoppas att alla kommer att respektera de restriktioner som finns. Vi utgår från att alla kommer till skolan i ett nyktert tillstånd. Transportstyrelsens riktlinjer om förbud mot flak och partybussar kvarstår och inga transporter med fler än 8 personer är tillåtna. Skolledningen har ett ansvar för att alla ska känna sig trygga, både personal och elever. De elever som åker i partybussar innan utspringet kommer inte att tillåtas delta i det firande som sker inne på skolan med efterföljande utspring. Istället kommer eleverna att tas emot utanför skolan, få sina betyg och därefter få lämna skolan direkt. Vi uppmanar därför alla att noga tänka igenom hur ens transport till skolan sker på studentdagen.

Mer info finns på länkar nedan:

Vi önskar inget hellre än att detta ska bli en fantastisk dag som skapar minnen för livet. Tillsammans hjälps vi åt att åstadkomma detta!

Sidansvarig: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: