En ny gymnasieskola mitt i Höganäs centrum!

Frågan om en ny gymnasieskola i Höganäs centrum har diskuterats och utretts under en tid. Idag, den 19 januari, tog kommunstyrelsens arbetsutskott och utbildningsnämnden åter upp frågan om en ny gymnasieskola i Höganäs centrum. De ställer sig bakom förslaget att bygga en ny centralt placerad gymnasieskola.

Ett klart besked kommer vi att ha först i februari då det är i kommunfullmäktige beslutet fattas. Vi har dock ett mycket positivt inriktningsbesked som vi gärna informerar om.

Detta är en storsatsning som gynnar både ungdomar och bygden. Målet är att skapa en attraktivare gymnasieskola som blir ett självklart förstahandsval för alla ungdomar i kommunen. En ny gymnasieskola skapar också flexibla och tillgängliga lokaler som många kan använda.

Ni elever som går på skolan idag kommer att hinna gå ut innan skolan står färdigbyggd. Man räknar med 4-6 år för att bygga en skola. Men kanske har ni yngre syskon som får vara de första eleverna på nya skolan.

Den nya gymnasieskolan blir en spännande resa som vi hoppas att alla kan uppskatta, både elever, lärare och boende i kommunen. Och det är som bekant på Kullagymnasiet resan börjar!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen