Vill du studera utomlands under en termin?

Då är det till Kullagymnasiet du ska söka dig! Redan hösten 2022 kan två elever i åk 2 från Samhällsvetenskapsprogrammet, som läser inriktningen Samhällsvetenskap med profilen Meet the world, söka en termin på Svenska skolan i London eller Fuengirola (Spanien).

Genom att studera utomlands en termin får du som elev en chans att uppleva nya miljöer, möta en ny kultur och växa som människa – samtidigt som du fortsätter dina gymnasiestudier!

Du går höstterminen i årskurs 2 på den svenska utlandsskolan och kommer sedan tillbaka till Kullagymnasiet och fortsätter dina studier här efter jul. Dina lärare på Kullagymnasiet får en överlämning av dina studieresultat på utlandsskolan och väger vid läsårets slut samman resultaten till ett betyg.

Vi beviljar årligen en elevplats per studieort. Uttagningen sker på urval av rekommendation från tidigare och nuvarande lärare, en intervju och hur studierna fungerar.

Låter detta intressant? Klart det gör! Klicka här för att komma till Kullagymnasiets sida om att studera utomlands. Vill du läsa mer om skolan i London eller Fuengirola, klicka här nedan.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen