Din unga energi smittar!

Här bygger vi metaforiska broar och fysiska körbara 3D-printade bilar utifrån CAD-ritningar med fungerande IT-lösningar. Broarna är helgjutna och går mellan elever, lärare och företag som Kullagymnasiet samarbetar med i olika sammanhang. En som är expert på att bygga både symboliska förbindelser och CAD-ritade bilar är Mehrdad Ansari, tekniklärare.

En problemlösare av rang som gör det svåra begripligt – det är Mehrdad det. Med en nyfiken blick och en positiv attityd coachar han envist elever till att nå sin fulla potential. Just det – Årets pedagog 2022 blev han också!

– Jag kanske är lite naiv? Jag ser inte problem som något negativt eller tråkigt utan som en utmaning som väntar på att bli löst. Den inställningen är nog enklare att ha om man inte ser på sig själv som fullärd. Om jag själv vill utvecklas och aktivt söker efter mer kunskap kan jag förvänta mig det av mina elever också, säger Mehrdad.

Med rätt pedagogik blir det svåra enkelt. Och den gåvan har Mehrdad fått höra att han har ända sen han var en liten pojke. Innan han skolade om sig till lärare arbetade han som ingenjör i Danmark och där kom också hans talang för pedagogik på tal, både en och två gånger.

– Pedagogik och läraryrket är komplext. Jag ser det som relation som kräver att man är lyhörd och flexibel. Att anpassa pedagogiken till elevens förväntningar och krav på en. Jag tror att man blir en bättre lärare genom att ställa sig själv frågan ”gör detta mig till en bättre lärare?”.

Genom att justera nivån på undervisningen till att passa gruppen är det större chans att lärandet blir roligt. Det är kul när man förstår och hänger med, när man utmanas på rätt nivå. Men för att det ska vara möjligt krävs det en rak och ärlig kommunikation mellan läraren och eleven.

– Jag älskar mitt jobb! Arbeta med ungdomar och bli smittad av deras energi. Det är fantastiskt att få vara en del av elevernas resa. Från första termin på det första året då försiktiga ungdomar utforskar korridorerna, till sista termin på tredje året. Då vandrar självständiga och proffsiga unga vuxna mellan klassrummen och är redo för nästa steg i livet, avslutar Mehrdad.

Går du i nian och ska börja på gymnasiet i höst? Vill du under dina gymnasieår nå dina mål och förverkliga dina drömmar? Sök då till Kullagymnasiet redan idag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sista ansökningsdagen är 15 januari. Vi ser fram emot att träffa dig!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: