Kullagymnasiet och näringslivet

Du vet inte om det än, men kanske är det just din idé som människor vill investera i eller som kommer lösa framtidens svält eller miljöproblem. Entreprenörer behövs. Du behövs.

En del förknippar entreprenörskap med ekonomi, men faktum är att de flesta innovationerna idag finns inom tekniken och inom social hållbarhet. Världen behöver entreprenörer! Oavsett vilket program du väljer har du möjlighet att vässa dina entreprenöriella förmågor.

På Kulla har du möjlighet att få en mentor inom kommunen eller från ett av kommunens företag. Ert mentorssamarbete skapar en värdefull kontakt inför framtida arbetsliv, och även en inblick i en bransch som är möjlig för dig efter dina programstudier.

Business Friday

Vi satsar på Business Friday! Utvalda fredagar kommer du och din klass att ha er undervisning i andra miljöer – på företag, konferenscentra, föreningslokaler eller andra miljöer som ger inblick i era framtida studiemiljöer och arbetsliv. Mötet med yrkesroller gör att du kan skärpa dina mål och koncentrera ditt fokus.

I kursen Entreprenörskap får du chansen att se om din idé håller! Du startar ett eget UF-företag med stöd från näringslivsavdelningen och företagare i Höganäs kommun. Du lär dig prototyputveckling, design, målgruppsundersökning, projektledning, marknadsföring och sälj.

Är du nyfiken på VD-rollen, eventplanering och vill påverka? Ett aktivt arbete i Kullagymnasiets elevkår gör din skoltid roligare och ditt nätverk större!

Tre elever samlade kring en skoluppgift
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen