Häng med på safari i nord västra Skåne

  • 29 sep
  • Nord Västra Skåne
  • josefine.marklund@hoganas.se

Nu tar vi nästa steg i vårt gemensamma destinationsarbete där vi dels ska få lära känna varandra, men också lära känna hela nord västra Skåne.

Låt dig inspireras och mingla med kollegor i branschen, knyt nya kontakter och vem vet du kanske hittr en ny samarbetspartner. Vi har fem olika bussturer att välja mellan:

Nedan följer en kortare beskrivning av de olika bussturerna. Alla bussturer har sin egen samlings- och utgångspunkt, där en enklare frukost väntar, samt en kortare presentation av platsen och information om resten av dagen. Bussturerna bygger på de fem prioriterade utvecklingsområdena vi gemensamt har satt för den här regionen, cykling, kallbad, mat & dryck, vandring och sportfiske. Välj gärna en busstur där du kanske får möjligheten att lära känna en ny plats och kanske möta helt nya människor.
HELSINGBORG – HÖGANÄS
Samling 08.30 på Clarion Hotel SeaU i Helsingborg. Sedan åker vi vidare till Pålsjöbaden Kallbadhus och får en rundvisning och berättat om denna starkt växande trend och varför vi ska kallbada. Därefter går färden vidare till Villa Brunnby där vi intar vår lunch och får en presentation av verksamheten. Efter lunch beger vi oss till Kullens fyr och får lyssna
på historier om Kullamannen och förlista skepp från fyrvaktaren själv, Per Sjögren, en av männen bakom trailloppet Kullamannen, här blir det också en enklare fika. Sedan avslutar vi turen på Kullabergs Vingård med rundvisning och får berättat hur det är att vara svensk vinodlare.
LANDSKRONA – VEN
Samling 08.30 på Mötesplats Borstahusen i Landskrona. Därefter åker vi vidare till Citadellet, där vi tar en promenad tillsammans med en guide genom Citadellområdet och Citadellkolonierna. Sedan beger vi oss ut på havet och styr vår kosa till Ven, där lunch väntar på Turistgården som också berättar om sin verksamhet. Efter det besöker vi Backafallsbyn och Spirit of Hven där vi får en rundvisning och berättat för oss om både verksamhet och tillverkning. Sedan beger vi oss tillbaka till fastlandet och gör vårt sista besök hos Landskronabåtarna och får höra om deras sportfiskeupplevelser. Vi är tillbaka på Mötesplats Borstahusen ca kl. 16.30.
ÄNGELHOLM – BÅSTAD
Samling 08.30 på Vattnets Hus i Ängelholm. Sedan åker vi vidare till Vejbystrand och Sandgårdens Skafferi, där vi får en kort presentation om verksamheten. Här finns också möjlighet till att köpa med sig lite godsaker från skafferiet. Bussturen går vidare ut på Bjärehalvön och nästa stopp blir Norrvikens trädgårdar där det både blir rundvisning och lunch. Efter lunch beger vi oss till Vallåsen Bike Park. Här får vi en presentation om verksamheten och sedan finns det möjlighet att testa på MTB cykling. Så tänk på att ha lämpliga kläder för det. Vill man inte cykla så kan man ta liften upp och sedan promenera ner. Vi är tillbaka på Vattnets Hus ca kl. 16.30.
SÖDERÅSEN
Samling 08.30 på Söderåsen Resort i Ljungbyhed. Därefter åker vi vidare till
Röstånga och Turistinformationen som är granne med Söderåsens Nationalpark. Här får vi en kort presentation om verksamheten och om Nationalparken. Härifrån åker vi till Klippan för ett besök på Klippans Yllefabrik. Lunch äter vi på Lydinge Resort där vi även får en presentation om deras olika verksamheter. Efter lunch beger vi oss till Skånehill Gårdsbutik där vi får en liten rundvisning och presentation om verksamheten. Bussfärden går vidare till Tomarps Kungsgård där det blir rundvisning och även eftermiddagsfika. Sedan är det dags att åter köra till Ljungbyhed och Söderåsen Resort och dit kommer vi ca 16.30
VINGÅRDSRUNDAN
Visste du att vi är den vingårdstätaste regionen i Sverige? Den här turen
vänder sig till dig som är nyfiken på och vill veta mer om de vingårdar vi har
i vår region. Kanske skulle en kontakt i den här branschen tillföra din verksamhet både ett värde, men också möjlighet till produktutveckling.
Vi börjar turen på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg kl. 08.30. Därefter
drar vi upp till Bjärehalvön och besöker Vejby Vingård. Sedan går färden
till Arilds Vingård, där vi också intar vår lunch. Efter det beger vi oss vidare
söderut till Lottenlund Estate utanför Helsingborg, för att sedan avsluta
turen hos Frillestad Vingård. Besöken på vingårdarna har fokus på rundvisning och berättelse kring hur det är att vara en vinbonde i Sverige. På vissa vingårdar kan möjlighet finnas till att prova något vin, med det är i så fall till självkostnadspris, vilket har med regler att göra som berör både vinodlarna men också oss som kommunala verksamheter.

Anmäl dig till safarin här Länk till annan webbplats.

Mer information

Datum:

Tid:

08:45 - 16:30

Ort:

Nord Västra Skåne
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen