Företag erbjuds möjlighet till kostnadsfri hjälp med projekt

Höganäs kommun har under många år samarbetat med Miljöbron Skåne, en organisation som för samman företagens utmaningar inom miljö och hållbar utveckling med universitetsstudenter som tar sig an utmaningarna i form av projektarbeten. Genom samarbetet erbjuds företag i kommunen möjlighet att kostnadsfritt få hjälp med projekt.

Ett företag som tagit chansen att få hjälp av nytänkande och kunniga studenter är Kullsparris som odlar ekologisk sparris och frilandsgrönsaker. Studenter har under året hjälpt företaget med nya infallsvinklar kring hur de kan jobba med sin externa kommunikation och de har även fått hjälp att sammanställa en receptbank där råvaror från gården står i fokus. Under hösten har Kullasparris också fått hjälp av två studenter från Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad som utvecklat nya spännande produkter av företagets sparris och sockermajs. Kanske något vi får smaka på i framtiden?

- Det är riktigt kul och utvecklande både för mig själv och företaget att möta studenter på detta viset. Studenterna jag träffat har tagit sig an uppgifterna med stor entusiasm, kunskap och motivation och jag uppfattar det som att även de fått lärdom från att träffa oss företag, en win-win situation, berättar Åsa Sjöblom på Kullasparris.

Genom Miljöbron Skåne finns jättebra möjligheter att få hjälp av studenter. Kanske driver du ett livsmedelsföretag och vill ha hjälp med sensoriska analyser, produktutveckling eller att studera konsumenters uppfattning om olika mat- och måltidsfenomen? Eller driver du ett mindre företag med ett genuint hållbarhetstänk och behöver hjälp att förbättra verksamhetens kommunikation? Kanske behöver ditt företag hjälp att kartlägga vilken miljöpåverkan verksamheten ger upphov till? Eller behöver du mer kunskap om de globala hållbarhetsmålen? Eller kanske något helt annat?

Kontakta gärna Miljöbron Skåne så hjälper de dig vidare.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen