Klart med ny näringslivschef

Anna Nilsson blir ny näringslivschef i Höganäs kommun. Hon kommer närmast från Burlövs kommun där hon varit näringslivssamordnare. Anna tillträder sin tjänst den 1 april 2021.

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Anna. Hon brinner för näringslivs- och destinationsutveckling och kommer att vara en viktig del i det fortsatta arbetet med att växla upp dessa frågor, säger Herman Crespin, kommunchef. För oss är det viktigt att få in en person med erfarenhet i frågan och som förstår och kan kommunicera på ett bra sätt med våra företagare.

I rekryteringsprocessen har förutom tjänstepersoner i den kommunala organisationen även politiska företrädare och representant från näringslivet varit med.

– Jag ser verkligen fram emot att börja i Höganäs kommun. Min ambition är att kunna verka framåt för fortsatt god utveckling kring näringslivsarbetet och bidra till gott företagsklimat i nära samverkan med näringslivet i kommunen, säger Anna Nilsson.

Anna Nilsson kommer också att ansvara för Utvecklingscentrum och Vuxenutbildningen.

– Jag ser det som en otrolig styrka att alla dessa delar ingår i samma enhet, för att tillsammans kunna verka för en god framtida kompetensförsörjning, avslutar Anna Nilsson.

Nuvarande näringslivschef Åsa Lundqvist Peyron kommer att finnas kvar på deltid fram till och med den 31 mars 2021.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen