Intervju med Höganäs kommuns nya näringslivschef

Sen den 1 april har Höganäs kommun en ny näringslivschef. Hon heter Anna Nilsson, är hemmahörande utanför Landskrona och kommer närmast från Burlövs kommun där hon senaste fyra åren jobbat som näringslivssamordnare. Företagsklimatet har under Annas tid tagit flera kliv framåt i Burlöv, och när man tittar på var det är mest gynnsamt att starta och driva företag rankas kommunen idag som en av landets främsta. Men nu är det alltså Höganäs kommun som gäller för Anna, en kommun som rankas ännu högre i företagsklimat.

Vad ser du mest framemot med att börja i Höganäs?

-Jag ser verkligen framemot att få vara en del av denna härliga kommun! Jag drivs av att göra skillnad och jag gillar att Höganäs kommun har ett starkt fokus på företagen, näringslivet och framtidens kompetensförsörjning. I Höganäs finns högt ställda mål på att fortsätta att utveckla kommunen som en destination och jag ser framemot att få träffa och lära känna många av de kreativa, innovativa och företagsamma personer som vill vara med och bidra framåt. För mig handlar mycket om gott samarbete och utvecklande samverkan för att kunna nå framgång tillsammans.

Vad har du för förväntningar på att börja jobba i Höganäs kommun?

Höganäs för mig är en kommun som visar på framåtanda och framtidstro. Jag ser med spänning framemot att börja min nya tjänst och förväntar mig en utvecklande vardag med frågor som rör både stort och smått inom mitt ansvarsområde. För mig är det också roligt att ingå i ett större team av kollegor som alla drivs av nytänkande och utveckling.

Vad ser du för utmaningar med att jobba som näringslivschef?

Ett uppdrag som innehåller många roller är alltid utmanande. Utifrån min erfarenhet är det sällan brist på projektidéer och satsningar, utan utmaningen ligger i att prioritera rätt och finna resurser för ett hållbart genomförande och arbete framåt.

Vad tar du med dig från nuvarande tjänst?

Under mina år i Burlöv har jag gång på gång sett vikten av att kommunen har en nära relation till företagen. För att kunna driva utveckling och finna fram till nya samarbeten, nya lyckade projekt och nya satsningar behövs en ständigt pågående dialog och att man visa nyfikenhet och engagemang.

Till sist, har du något favoritställe i Kullabygden?

Kullabygden har ju allt! Det är kombinationen av olika destinationer jag gillar, kunna ta en stärkande walk uppe på Kullen, ett uppfriskande bad i havet, spela några hål golf på någon fin bana och avsluta dagen med något gott kulinariskt.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen