Svenska Mästerskapen i Terränglöpning!

För första gången detta sekel ska SM i terränglöpning arrangeras i Skåne. Det är IS Göta i Helsingborg som tillsammans med Höganäs Friidrott fått förtroendet att stå som värdar.

Arrangemanget kommer ske på Höganäs flygfält den 23-24 oktober och ska genomföras tillsammans med Höganäs Kommun, Nordvästra Skånes Flygklubb, Höganäs Golfklubb och Kullabygdens Idrottshistoriska Förening. Ambitionen är att dagen innan, fredagen den 22 oktober ha ett motionslopp på SM banorna, dels för löpare som inte är anslutna till friidrottsförbundet men även för barnen i Höganäs kommun. Förhoppningsvis kommer över 1 000 personer springa på flygfältet under helgen.

Det kommer bli tävlande från 14 år upp till över 80 år då SM i terränglöpning är det enda mästerskapet som arrangeras för alla dessa åldersgrupper vid ett och samma tillfälle. Vi kommer se Sveriges absolut bästa löpare på plats, löpare som sedan ska representera Sverige på internationella mästerskap. Mästerskapen följs av teve och annan media.

Vi hoppas att många i Kullabygden vill vara med och sätta vårt geografiska område på allas näthinna, vi ser detta som en start för att marknadsföra regionens fantastiska möjligheter för hälsa och friskvård.

Mer information kan du få av tävlingsledare bg.nilensjo@springlfa.se

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen