Fint betyg till Höganäs i undersökningen Företagsklimat

Idag släpper Svenskt Näringsliv en del av sin stora undersökning om företagsklimatet i de svenska kommunerna. När företagarna får ge ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen visar siffrorna att Höganäs kommun tar ett kliv uppåt i betyg.

När företagens sammanfattande omdöme poängsätts tar Höganäs kommun ett kliv uppåt, från 4,07 poäng förra året till 4,36 2021. Poängen i sig säger kanske inte så mycket, men detta är kommunens näst högsta poäng någonsin och innebär att vi nästan är tillbaka på 2019 års rekordnivå 4,45.

I år har även kommunens politiker fått ge ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen (politiker är med i undersökningen vartannat år). Här fortsätter kommunen uppåt och får en rekordpoäng, 5,35. Detta kan jämföras med den tidigare rekordsiffran 5,18 från 2019.

Vidare visar enkätundersökningen att prioriterade frågor för kommunens företagare är en bättre samverkan mellan skola och arbetsliv, en förbättrad lokal infrastruktur samt en önskan om att anpassa utbildning efter företagens behov. Precis som i SKR:s undersökning Insikt som släpptes i april får kommunen fina betyg när det gäller service och bemötande. Glädjande också är att betyget för kommunens upphandlingsarbete går upp kraftigt.

Gå in på www.foretagsklimat.se och läs mer. För att se Höganäs kommuns siffror, skriv Höganäs i fältet ”Välj fler kommuner att jämföra”.

Hela undersökningen + ranking släpps i september.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen