Anställ en ungdom i sommar!

I sommar har ditt företag, med hjälp av kommunen, en fin möjlighet att anställa en skolungdom! Kommunen står för halva lönen och ser också till att ta fram kandidater som passar just ditt företags behov. Genom att få ut våra skolungdomar på våra lokala företag hoppas vi att de ska kunna vara ännu bättre förberedda inför kommande utbildningsval och arbetsliv. Välkommen med er intresseanmälan!

Ditt företag anmäler till oss på kommunen hur många ungdomar ni vill anställa, vilken period och vilka arbetsuppgifter ni kan erbjuda. Det är veckorna 24-32 som är aktuella, sex timmar per dag och totalt 90 timmar på tre veckor. Ungdomarna är mellan 16 och 19 år. Det är företaget som har arbetsmiljöansvaret och ungdomarna ska omfattas av arbetsskadeförsäkring och ha avtalsenlig lön. Ungdomarna ska vara folkbokförda i Höganäs kommun.

Kommunen matchar ert behov med de sökande vi har sen tidigare till våra feriejobb för skolungdomar.

Företaget anställer och efter utbetald lön faktureras kommunen max 50 % av den lön kommunen betalar ungdomarna som jobbar inom kommunen. Under 18 år är det 81 kr/timme som gäller och över 18 år är det 98kr/timme som gäller (inklusive semesterersättning och sociala avgifter).

När ni har skickat er intresseanmälan kommer vi att kontakta er för att hjälpa till med planering framåt. Därefter får ni besked om vem som blir er kandidat och skriver under ett avtal med Höganäs kommun.

Vi behöver er intresseanmälan senast den 18 april. Denna skickar ni till Marie Tidedal, handledare på kommunens utvecklingscentrum; marie.tideldal@hoganas.se. Har ni frågor går det bra att skicka även dessa till Marie.

Beslutet om denna satsning fattades nyligen och vi hoppas kunna få igång några jobb redan denna sommar, trots det korta varslet. Till nästa sommar hoppas vi givetvis kunna gå ut med förfrågan till er företagare tidigare.

Vi ser framemot er intresseanmälan!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen