Nytt hållbarhetsavtal ska göra företagare i Höganäs mer klimatsmarta

Ett nytt hållbarhetsavtal är Höganäs kommuns senaste initiativ för att stötta och hjälpa företag i kommunen att växla upp deras hållbarhetsarbete. Företag som skriver på avtalet visar att ett framtida hållbart Höganäs är viktigt för verksamheten och att de vill samarbeta för att nå längre.

Detta är ett sätt att visa upp enighet och att vi i Kullabygden förstår att vi måste hjälpas åt för att nå våra klimatmål, säger Fredrik Seger, hållbarhetsutvecklare på Höganäs kommun.

Höganäs har som mål att minska utsläppen av växthusgaser med 25% fram till 2025. För att nå dit måste hela samhället engageras och bidra. Målet med hållbarhetsavtalet är att engagera och stötta företagens klimatarbete. Samtidigt blir det starten på ett hållbarhetsnätverk som kan inspirera och sporra företagen att bli mer hållbara.

Hållbarhetsavtalet går i linje med vår övertygelse om att vi har ett gemensamt ansvar för miljön och klimatet. En stor del av vår verksamhet är att skapa medvetenhet och engagemang för Kullabygdens unika natur, och därför vill vi bidra till hållbarhetsarbete i området, säger Eveliina Sinisalo, ägare av Kullakajak

Med avtalet kommer en handbok och checklistor som synliggör företagens nuläge och visar vad som kan förbättras. Därefter får man stöd i planeringen och utförandet av förbättringsarbetet genom en hållbarhetskonsult som kommunen bistår med. Genom en samlingssida på kommunens hemsida kommer sedan alla som skrivit på avtalet att visas upp och utgöra grunden för det nystartade hållbarhetsnätverket.

Styrkan i detta koncept är enkelheten i upplägget och att det är tydligt. Det är inget snack, det är verkstad! Och i Höganäs gillar vi att hjälpas åt, men också att tävla, så jag hoppas att hållbarhetsnätverket blir en plattform där vi dela med oss av kunskap och erfarenheter men också triggar varandra att bli bättre, avslutar Anna Nilsson, näringslivschef på Höganäs kommun.

Vill du veta mer? Besök hoganas.se/hallbarhetsavtal

För frågor, kontakta: Fredrik Seger, hållbarhetsutvecklare. Tel 042-337861, e-post: fredrik.seger@hoganas.se

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen