Aktuella stöd och aktiviteter

Vi på näringslivsavdelningen arbetar ständigt med olika projekt för att utveckla företagsklimatet och underlätta för dig som företagare. Det gör också våra samarbetspartners som finns både lokalt, regionalt och nationellt. Vilket mål du än har med ditt företagande finns det olika stödfunktioner som kan hjälpa ditt företag att utvecklas. Här nedan berättar vi om några av de möjligheterna.

Höganäs kommun har precis lanserat Hållbarhetsavtalet. Detta är ett avtal där du som företagare deklarerar att hållbart företagande är viktigt för dig och att du genom dit företag kommer bidra till en framtida hållbar Kullahalvö. Hållbarhetsavtalet är också startskottet på ett nytt hållbarhetsnätverk där det lokala näringslivet kan samlas för att dela kunskap och inspiration.

Läs mer och skriv på hållbarhetsavtalet


Du som har rekryteringsbehov är välkommen som utställare på Kullabygdens rekryteringsmässa 2 mars 2023! Rekryteringsbehovet kan innebära fasta tjänster, vikariat, sommarjobb, projektanställning eller liknande.

Läs mer och anmäl ditt deltagande redan nu


Almi sätter nu extra fokus på hållbar utveckling. Under samlingsnamnet Framtidsgeneratorn hittar du en rad affärsutvecklingstjänster som på olika sätt hjälper dig framåt i ditt hållbarhetsarbete – oavsett hur långt du har kommit. Det kan handla om att identifiera hållbarhetsrisker i din verksamhet, hitta nya affärsmöjligheter och hjälp att bygga en hållbarhetsstrategi för ditt företag.

Framtidsgeneratorn utgår alltid från där du och ditt företag befinner er – oavsett om du har kommit långt i din resa eller om du står i början av den. Med Framtidsgeneratorn identifierar ni tillsammans ditt nästa steg.

Läs mer om Framtidsgeneratorn här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vill du växa och öka omsättningen i ditt företag? Fokus Tillväxt hjälper företag att hitta nyckeln till lönsamhet och guidar dig hela vägen. De förser dig med resurserna som krävs för att nå dit. Utan att det kostar dig någonting. Allt du och ditt företag behöver göra, är att vilja växa.

Läs mer om Fokus Tillväxt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta stöd passar dig som vill arbeta med intern kompetensutveckling. Syftet med kompetenschecken är att öka företagens konkurrenskraft, och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa. Du som driver ett litet eller medelstort skånskt företag söka upp till 125 000 kronor för att genomföra insatser för att höja kompetensen i företaget.

Läs mer om kompetenschecken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kickstart hållbarhet är en del av det nationella projektet Omställningslyftet. I Kickstart hållbarhet coachar ett helt arbetslag av affärsutvecklare, projektledare och forskare företag i en ökad förmåga att utveckla nya affärer utifrån hållbarhet och grön omställning. Deltagande i omställningslyftet och Kickstart hållbarhet är kostnadsfritt.

Läs mer om omställningslyftet och Kickstart Hållbarhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hållbarhetschecken kan hjälpa dig som företagare att hantera den pågående energikrisen. Detta stöd kan användas som medfinansiering för att göra en energikartläggning, köpa in kompetensstöd kring energieffektivisering eller andra satsningar inom hållbarhet som stärker ditt företag.

Läs mer om Hållbarhetschecken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen