Kompetensförsörjning

Att rekrytera komeptent personal är en av de största utmaningarna för besöksnäringsföretagen för att utvecklas. Under sommaren är behovet extra stort och det är svårt att hitta rätt kompetens inom kommunen enbart. Samtidigt har vi en utmaning med bostäder till säsongspersonal. Detta är en utmaning vi ser att vi kan samarbeta kring och vi har identifierat ett antal actions för 2022.

Boende för säsongsanställda både kommunala och privata
Höganäs kommun har två olika fastigheter med lägenheter/rum som inte används i dagsläget om som vi kommer kunna hyra ut till de besöksnäringsföretag som är i behov av bostad till sin personal. I första hand är det två våningar på Örestrand som kommer hyras ut. De är delvis möblerade rum med madrass och gemensamt kök, vardagsrum och badrum på båda våningsplan. Här finns åtta rum med madrass på varje våning. Fyller vi Örestrand har vi också Vita Villan i Väsby med åtta lägenheter med kokvrå och toalett men annars oinredda, även här finns vardagsrum och gemensamt kök. Fastighetsavdelningen vill ha en hyresgäst per våning, det vill säga tre st hyresgäster, som i sin tur om man inte behöver alla rum kan hyra ut till andra besöksnäringsföretag som behöver enstaka rum. Först till kvarn, så har ni ett behov så hör av er till näringslivsutvecklare josefine.marklund@hoganas.se . 

Vi kommer också göra en kampanj mot innvånare och uppmuntra dem som har ett rum, ett attefallshus eller liknande till övers att hyra ut till ett besöksnäringsföretag.

Kampanj mot vinterdestinationer
Vi kör en kampanj mot vinterdestinationer efter sportloven v.11 och v.12 som vi leder in till en landningssida där vi har alla jobb, visar upp fritiden och att det finns säsongsbostäder för den som vill säsonga på Kullahalvön! Har ni jobb som ni vill ska ligga på landingssidan skicka in dem till josefine.marklund@hoganas.se

Vi finns med på Skistars interna rekryteringsportal som destination
Från den 1 mars finns vi också med på Skistars interna rekryteringsportal för deras 2800 medarbetare som snart kommer söka nya jobbdå säsongen närmar sig sitt slut. Här leder vi också in till landningssidan med våra lediga jobb på Kullahalvön.

Rekrytering av utländsk kompetens med hjälp av Eures
Det finns också möjlighet att få hjälp av Eures för att rekrytera kockar från övriga Europa. Vi har ofta bättre arbetsvillkor och löner som kan locka duktiga kockar. Man kan dels lägga ut lediga tjänster i Eures databas som de ser till att sprida i sina nätverk, de har ett digitalt rekryteringsevent chefs for sweden, , 130.4 kB. den 16 mars man kan ställa ut på, information, vägledning och andra stödtjänster för arbetstagare och arbetsgivare och man kan få ekonomiskt genom EURES Targeted Mobility Scheme.   Länk till annan webbplats.Kontakta Eures-rådgivare jeanette.mauritzon@arbetsformedlingen.se om du vill veta mer.

5 nya platser till kockutbildning på Höganäs yrkesvux
Vi har en ett-årig yrkesvuxutbildning i Höganäs kommun som varvar praktik ute på restauranger med skolundervisning. I år kommer vi också kunna utöka antalet elever. Vill du veta mer om hur ditt företag kan vara delaktig genom att exempelvis erbjuda praktik, kontakta kocklärare Rikard.Johansson@hoganas.se

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen