Statistik och analys
Att mäta besöksnäringen i siffror är en utmaning. Vi använder de verktyg vi har för att försöka ge en bild av utvecklingen inom besöksnäringen i Kullabygden. Vi tittar bland annat på SCB gästnattsstatistik, interna besöksräknare och kommunens trängselupplysning.
Gästnattsstatistik
Vill du veta mer om gästnattsutvecklingen på Kullahalvön så kan du använda dig av Statistik för gästnätter-rapporten som är utvecklad av Tourism in Skåne. Rapporten är interaktiv och du kan själv kan filtrera fram önskad statistik. Du kan även kontakt linus.svensson@hoganas.se för att få tillgång till näringslivsavdelnignens egna analyser av datan.
Statistik för gästnätter Öppnas i nytt fönster.
Statistik för hotell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Analys av besökare på Kullaberg
Länsstyrelsen genomför regelbundet analyser av besöksflödet på Kullarberg. I rapporten kan man bland annat se utvecklingen av antalet besökare men också vad de besöker och vad de väljer att göra samt demografi. Här finner du de senaste rapporterna:
Undersökning Kullaberg 2021 , 3 MB, öppnas i nytt fönster.
Här kan ni se hur många besökare Kullaberg haft under 2019 - 2021 , 440.6 kB, öppnas i nytt fönster.
Trendrapport om platsutveckling
Placebranders trendrapport 2022. Den här trendrapporten är ett verktyg i ditt arbete att förstå omvärlden och skapa satsningar och kommunikation som ligger rätt i tiden och får din plats att sticka ut, men också att bidra till något större. Du kan läsa den här. , 8.4 MB, öppnas i nytt fönster.
Visit Swedens kunskapsbank
Visit Sweden lägger kontinuerligt upp nya undersökningar och analyser av den svenska och internationella resemarknaden i deras kunskapsbank. Här kan man även följa med på aktiva marknadsföringsinsatser samt hur man gör om man vill ta emot press & visningsresor till sin verksamhet. Du hittar kunskapsbanken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Målgruppsanalys Norden
Norden är en stor marknad för svensk besöksnäring. Enligt
beräkningar finns det 2 miljoner norrmän, 1,4 miljoner finländare och 1,6 miljoner danskar som ser Sverige som en potentiell semesterdestination. Här , 5.3 MB, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om de olika målgruppernas drivkrafter