Street food & Torghandel

Ett trevligt och uppskattat inslag i den offentliga miljön är streetfood och torghandel. Traditionen med torghandel är gammal och bidrar till en levande och gemytlig stad. Kullahalvön har idag blivit en matdestination med spännande restauranger, närodlade råvaror och lokala bryggerier. Kommunen har därför också tagit fram ett antal platser som är öppna för street food-försäljning.

Torghandel

Torgplatser för handel kan du hyra av Höganäs kommun. Här kan du också få hjälp med hur du ska gå till väga om du vill sälja varor på torget. I Höganäs har vi torghandel på Gruvtorget, Kyrkplatsen, Sundstorget och Arnbergs plats.

Eventuella vagnar bör vara öppna från båda hållen så att torghandeln uppfattas från två sidor. Saluvagnar får endast vara placerade på torget under de tider som är reglerade i ordningsföreskrifterna och platsen ska städas dagligen.

Om du vill sälja livsmedel måste du även söka tillstånd hos miljöavdelningen.

Street food

Street food omfattar all typ av försäljning av tillagad mat från foodtruck, cykel, vagn eller liknande. Du som vill bli en av Höganäs street food-aktörer måste ansöka om ett tillstånd. När tillståndet är klart bokar du via hemsidan vilka tider och platser som passar dig. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta näringslivsavdelningen på naringsliv@hoganas.se.

Vilka platser finns det?

I Höganäs kommun finns sju streetfoodplatser som du som är registrerad streetfoodaktör kan använda. Läs mer om platserna och se var de finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad kostar det?

Förutom en anmälningsavgift på 200 kronor är det kostnadsfritt att använda kommunens streetfoodplatser.

Regler och tillstånd

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: